Business

Zelf een folder maken: zo doe je dat!

Je wilt als ondernemer graag een mooie folder maken maar je weet niet zo goed waar te beginnen. Je beseft je namelijk maar al te goed dat veel folders direct bij het oud papier gelegd worden. Dat wil jij dus niet, daarom is het goed om aandacht te besteden aan de folder en deze tips op te volgen.

Wat is het doel van de folder?

Als eerste is het belangrijk om te bedenken wat het doel van jouw folder is. Wil je mensen alleen informeren ergens over? Wil je dat ze zich inschrijven voor een nieuwsbrief? Of wil je dat mensen naar je website gaan of misschien wel jou gaan volgen op social media? Dit zijn allemaal verschillende doeleinden waarmee je ook een andere folder maakt. Wil je mensen tot kopen aanzetten dan doet een aanbieding het altijd goed. Wil je dat mensen je gaan volgen op social media dan is het belangrijk om op je folder te laten zien wat de meerwaarde ervan is.

Maak gebruik van goede foto’s

Een folder met alleen tekst wordt vaak direct in de prullenbak gegooid. Zorg daarom voor goede, duidelijke en mooie foto’s. Besteed dit uit aan een ander wanneer je zelf niet zo handig bent met de camera. Of kijk op goede sites voor stockfoto’s. Een foto (en een dikgedrukte kop) trekt meestal als eerste de aandacht. Zorg er dus voor dat mensen hierdoor getriggert worden.

Wees kort maar krachtig

Zorg voor grote kopteksten en maak je tekst actief. Dus niet “wanneer je jouw email adres achter wilt laten dan kan dat hier”, maar “laat hier je email adres achter!”. Let daarnaast ook zeker op de spelling, een taalfout is zo gemaakt maar staat wel erg slordig op zo’n flyer. Laat de tekst dan ook altijd even liggen en kijk er de volgende dag weer naar. Nog beter is om de tekst door iemand anders even na te laten lezen. Hardop lezen helpt ook.

Gebruik een call to action

Je wilt de lezer van de folder activeren. Zorg er daarom voor dat je een duidelijke call to action gebruikt. Zet de belangrijkste gegevens dan ook groot op de folder. Zoals het telefoonnummer waarnaar ze kunnen bellen voor een afspraak. Of de datum van het event wat je organiseert.

Sowieso is het altijd goed om contactinformatie op de folder te zetten, net zoals social media informatie.

Afdrukken

Is de folder helemaal af? Dan moet je hem natuurlijk ook nog laten afdrukken. Je kunt dit met je eigen printer doen, maar dan is de kwaliteit niet geweldig plus wanneer je veel folders nodig hebt wordt het een duur grapje. Veel beter kun je goedkoop folders drukken bij reclameland.nl. Dan weet je zeker dat het goed gedaan wordt en hoef je er zelf niets meer aan te doen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply