Interior Mama

Zo houd je je huis netjes, náást je drukke werkleven met kinderen

Het is een klus waar we allemaal weleens tegenaan lopen, zeker als je met kinderen woont: het huis netjes houden. Ook werken en huishouden kunnen soms al te veel zijn in combinatie. Al gauw zit je met de handen in het haar. Hoe houd je je huis schoon? In deze blog geven we handige tips die je hopelijk verder helpen!

Plan poetsen in

Het klinkt misschien wat overdreven, maar zeker als je met kleine kinderen woont kan het echt een uitkomst bieden: plan het poetsen in. Als je er een vaste tijd aan geeft, is de kans namelijk groter dat het ook echt wordt gedaan. En dat is natuurlijk wel zo belangrijk bij het huis netjes houden – doe dit met regelmaat.

Kies daarbij tijden uit die handig zijn om het huishouden op orde te krijgen. Bijvoorbeeld als je kleintje aan het slapen is. Of het nu om het middagdutje gaat of juist het slapen in de avond. Dan heb jij even rust aan je hoofd om te kunnen poetsen!

Lees ook: Deze huishoudelijke taken doe je met gemak tussen je werk door

Zo houd je je huis netjes, náást je drukke werkleven met kinderen

Samen poetsen

Als je kinderen nog heel klein zijn is het natuurlijk geen optie, maar zodra ze wat ouder zijn is het handig om ze mee te laten helpen. Natuurlijk doe jij lange tijd alsnog het grootste werk en laat je ze ook geen zware poetsklussen doen, maar het gaat om het idee. Als ze namelijk al van jongs af aan leren dat een huis schoonhouden belangrijk is, is de kans groter dat ze daarnaar gaan leven.

En dat werpt later zeker weer de vruchten af! Zo zal er waarschijnlijk minder worden geklaagd als je aan ze vraagt om de afwas te doen of om de kamer op te ruimen. Dat voorkomt natuurlijk weer wrijving in het gezin. Hoewel je misschien de neiging hebt om zelf alle klusjes op te knappen in huis, is het dus verstandig om dat niet zo aan te pakken.

Tips voor een opgeruimd huis met kinderen: ga samen poetsen!

Stukje bij beetje

Je kon het misschien al een beetje uit de bovenstaande tips halen: je huis schoon en opgeruimd houden kun je maar beter in kleine beetjes aanpakken. Als je kinderen hebt, lukt het je waarschijnlijk niet om één lange poetssessie in te plannen. Je wordt natuurlijk regelmatig afgeleid – om vervolgens al gauw weer de handdoek in de ring te gooien. En dat willen we nu juist voorkomen.

Die pogingen tot grote schoonmaakbeurten kun je daarom maar beter opgeven. Probeer juist stukje bij beetje alles op te ruimen in huis. De ene dag doe je bijvoorbeeld de slaapkamer, de andere dag de kinderkamer, de dag erop de badkamer – enzovoorts. Zo houd je het ook overzichtelijk voor jezelf! En als je er minder lang mee bezig bent, is dat schoonmaken een stuk minder vervelend. Ook dat scheelt bij het huis opgeruimd houden!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply