Lifestyle

Zo maak je gemakkelijk tijd om te sporten!

Tijd maken om te sporten

Hard werken, goed voor je kinderen zorgen, je sociale leven in stand houden en dan ook nog eens sporten. Het past bijna niet in een week! Hoe zorg je er dan voor dat je toch tijd vrijmaakt voor sport? Sporten is immers hartstikke gezond en zorgt er bovendien voor dat je beter in je vel zit. Lees daarom gauw door en kom erachter hoe je gemakkelijk tijd kunt vrijmaken voor sport.

Dwing jezelf niet om naar de sportschool te gaan

Er zijn te veel mensen die een abonnement hebben bij een sportschool waar ze geen gebruik van maken. Daar zitten dan allerlei redenen achter, maar écht leuk vinden ze het sporten bij die sportschool meestal niet. In zo’n geval kun je het beste je abonnement bij basic fit opzeggen, want de kans dat je het over een tijdje wel kunt waarderen is minimaal. Zoek in plaats daarvan naar een sport die je wél leuk vind! Wat dacht je bijvoorbeeld van dansles, waar je je elastieke benen kunt losgooien met de tango of bachata? Anderzijds zou het zomaar kunnen zijn dat zwemmen helemaal jouw ding is. Waar je ook voor kiest, het is veel makkelijker om er tijd voor te maken wanneer je het ook daadwerkelijk leuk vindt om te doen!

Slim plannen is de sleutel

Zoals dat met veel andere dingen ook gaat is het vaak geen kwestie van te weinig tijd, maar meer een kwestie van slim plannen. Werk je vooral van maandag tot en met vrijdag, dan kun je het beste op zaterdag en zondag lekker gaan sporten. Je hebt dan al twee dagen lekker bewogen en je hoeft er veel minder tijd voor vrij te maken omdat je in het weekend toch al meer tijd te besteden had. Loop je ’s morgens op woensdag nog een keertje hard of gewoon door het park en je beweegt in ieder geval al drie keer per week, voor sommigen een gigantische verbetering!

Sporten tijd maken

Zoek een buddy en ga ervoor

Begin je vaak enthousiast, maar daalt jouw motivatie na een tijdje tot een nieuw dieptepunt? Het kan dan slim zijn om iemand te zoeken die samen met jou gaat sporten. Zeker wanneer jullie vergelijkbare levens en sportdoelen hebben kan dit erg goed werken. Je houdt elkaar dan verantwoordelijk en gemotiveerd en bovendien is het heel gezellig om op deze manier vrienden te maken of een vriendschap verder uit te bouwen. Veel sportplezier!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply