Business

Zo maak je van je kookpassie je beroep

Wat je van mij wellicht nog niet wist is dat ik enorm van koken houd. Doordeweeks zijn het vaak makkelijke maaltijden die ik in zo’n 20 minuten in elkaar draai, maar in het weekend neem ik uitgebreid de tijd. Je kunt wel zeggen dat ik een echte kookpassie heb. Naast het werk wat ik nu doe zou ik stiekem best graag van deze passie mijn beroep willen maken.

Heb jij die ambitie ook? In dit artikel geef ik tips hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Houd een kookdagboek bij

Houd tijdens het experimenteren en koken ook een kookdagboek bij. Hierin kun je de ingrediënten noteren die je hebt gebruikt, de hoeveelheden, waar je ze hebt gekocht en hoe het is bevallen. Je kunt er ook bijschrijven wat je een volgende keer bijvoorbeeld anders zou doen of wat juist een succes was. Door zo’n dagboek bij te houden kom je uiteindelijk tot de allerlekkerste gerechten en ga je ook ontdekken wat wel en niet werkt. Dit helpt je bij het ontwikkelen van nieuwe recepten en het maken van nieuwe gerechten.

Start een blog

Je ziet het steeds vaker gebeuren, een zogenaamde foodblogger die opeens kookboeken uitbrengt, op tv een eigen programma krijgt, enzovoort. En dat is niet voor niets. Door je recepten en gerechten te delen met anderen via een blog bouw je een groep met volgers op. Zij worden fan van jou en jouw lekkere gerechten. Wat het proces om bekend te worden versneld. Post jouw recepten dan ook niet alleen op je blog, maar laat ook foto’s en linkjes achter op bijvoorbeeld kanalen als Pinterest en Instagram.

Maak mooie foto’s

Deze tip heeft alles te maken met bovenstaande tip. Wanneer je een blog maakt met jouw heerlijke gerecht maar de foto’s zijn totaal niet aantrekkelijk, dan haken mensen alsnog af. Hetzelfde geldt op Pinterest en Instagram. Mensen komen af op mooi beeldmateriaal en ze blijven uiteindelijk hangen om de tekst (of in dit geval het recept). Verdiep je dus in het maken van goede foto’s.

Investeer in de juiste apparatuur

Wil je professioneel overkomen? Dan heb je niet alleen de zichtbaarheid nodig maar ook de juiste apparatuur. Goede apparatuur is dan ook essentieel voor elke kok. Investeer daarom in professionele keukenspullen zoals bijvoorbeeld een goede keukenmachine van Horecatraders.com of de juiste koksmessen.

Kies een niche

Koken is natuurlijk hartstikke leuk en je kunt als hobbykok waarschijnlijk ook hartstikke veel ontzettend goed. Toch is het slim om je te specialiseren in een bepaald onderwerp of onderdeel. Want door een niche te kiezen val je veel sneller op. Probeer binnen die niche een eigen stijl te ontwikkelen zodat men niet meer om je heen kan.

Door in ieder geval bovenstaande tips in acht te nemen zul je heel wat sneller van je kookpassie je beroep kunnen maken. Succes!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply