Lifestyle

Zo overleef je de zomer zonder vakantie

Het is zomer en je ziet iedereen om je heen op vakantie gaan. Aangezien jij al in het voorjaar weg bent geweest is er in de zomer even geen ruimte om de zon op te zoeken. Maar dat betekent niet dat je geen leuke zomer kunt hebben. Een zomer zonder vakantie kan nog steeds de beste zomer zijn die je hebt gehad. Zo overleef je de zomer zonder vakantie:

Hittegolf? Plan een dagje (of twee) vrij!

Heb je nog wat vrije dagen over? Houd het weerbericht dan in de gaten en plan een extra dagje vrij tijdens een echt zomerse dag. Zorg dat je vroeg bij het strand bent zodat je heerlijk een dagje kunt relaxen. Nog beter wanneer je met de trein gaat want dan kun je ook lekker aan de cocktail. Voelt helemaal als vakantie, ik beloof het je!

Op stedentrip in eigen land

Je woont zelf in een grote stad of vlakbij een grote stad. Dus deze ken je al van binnen en buiten. Maar hoe zit dat met andere grote steden in eigen land? Maastricht, Groningen, Eindhoven. Allemaal steden die ontzettend leuk zijn om te bezoeken tijdens een heuse stedentrip. Boek een hotel voor een of twee nachten en je hebt helemaal het gevoel op vakantie te zijn.

Organiseer een thema feest

Ook leuk, organiseer een bbq of een thema feest. Natuurlijk zijn er altijd mensen die op vakantie zijn en niet kunnen komen, maar er zullen ook nog genoeg mensen zijn die ‘gewoon’ thuis zijn. Maak je er bijvoorbeeld een cocktail party van en versier je het in Hawaïaanse stijl.

Dagjes weg

Het klinkt misschien als een dooddoener maar dagjes weg zijn hartstikke leuk om te doen. Bezoek een museum, ga naar een festival of huur een bootje en vaar een hele dag over de Maas. Er zijn genoeg toffe dingen om te doen die jou het vakantie en zomer-gevoel kunnen geven.

Hang de Bourgondiër uit

Kun je niet naar Italië of Mexico? Haal deze landen dan naar jou toe! Er zijn genoeg bijzondere, lekkere en gezellige eettentjes in Nederland te vinden die de buitenlandse cuisine serveren. Ga eens een week lang elke avond (of middag) zo’n restaurant of eettentje langs. Kies dan vooral iets wat je nog nooit hebt gehad of waar je nog nooit bent geweest. En zoek ook eens naar een plek wat verder van huis. Wedden dat je jezelf op dat moment even in buitenlandse sferen waant?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply