Lifestyle

Zo plan je een fijne lunchpauze in tussen het werk door

Zo plan je een fijne lunchpauze in tussen het werk door

Ben jij ook altijd ‘druk, druk, druk’ en eet je snel een boterham met kaas achter de laptop in je lunchpauze? Het is tijd voor verandering, want je hebt die lunchpauze echt even nodig om op te laden. Hoe druk je het ook hebt, het is heel gezond om even afstand te nemen van je werk en de lunchpauze is hier een perfecte gelegenheid voor. Als je er echt even uit bent, zal je ook merken dat je na de pauze weer een stuk frisser aan de slag kunt en dus weer bergen werk kunt verzetten. We geven je graag wat inspiratie wat betreft activiteiten om te plannen tijdens je lunchpauze.

Plan een gezellige picknick

Een picknick op een groen grasveld geeft toch altijd een heerlijk vrij en zorgeloos gevoel. Als je het druk hebt gehad tijdens je werk is zo’n momentje heerlijk om even bij te komen. Dus zoek wat makkelijk picknick gerechten die je in de ochtend in elkaar kunt draaien, zodat je tijdens je lunchpauze echt even kunt genieten van goed eten en een fijn rustmoment. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere salade of wat goedgevulde sandwiches. Je kunt naar het park gaan vlak bij je huis, maar op je eigen grasveld in je achtertuin is ook net zo prima!

Maak een flinke wandeling

Waarschijnlijk doe je een groot gedeelte van je werk zittend achter een bureau. De lunchpauze is een goed moment om je lichaam in beweging te brengen, zodat je spieren weer even wat uitdaging krijgen. Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je hersenen. Het is namelijk bewezen dat je na een stevige wandeling van minimaal twintig minuten, je hersenen bij wijze van kunt resetten. Hierdoor ben je na je wandeling mentaal weer een stuk frisser en kun je weer lekker aan de slag.

Bel een vriendin

Bel een vriendin

Natuurlijk vraagt je werk veel van je tijd, maar dat betekent niet dat je het als excuus kunt gebruiken om je vrienden nooit op een doordeweekse dag kunt spreken. Uitgebreid samen lunchen is misschien onhaalbaar – tenzij je bij elkaar in de straat woont – dus een gezellig telefoontje kan een prima manier zijn om elkaar een update te geven. Wellicht heb je het even nodig om te kunnen spuien over een bepaalde werksituatie of wil je even wat afleiding. Een gezellig gesprek kan wonderen doen voor je humeur en kan je een hele andere kijk geven op je stressvolle dag. Doe er je voordeel mee!

You Might Also Like