Business Lifestyle

Zo versla je onzekerheid als werkende moeder aan de top

Helaas heeft iedere vrouw er weleens mee te maken: onzekerheid. En of je er nu vaak last van hebt of juist maar af en toe, het liefst wil je daar gewoon van af! Het is namelijk helemaal niet fijn om je zo te voelen – en vaak ook nog eens hartstikke onnodig. Hoe word ik minder onzeker? Lees deze blog en leer van onze tips!

Vertrouw op jouw intuïtie

Onzekerheid komt maar al te vaak voort uit het overnemen van de meningen van anderen. Ergens is dat logisch: je ziet en hoort natuurlijk van alles als het gaat om andere gedachten. Daar kun je je dan ook zeker door laten inspireren – daar is niets mis mee. Maar probeer je er niet door te laten leiden. Jouw mening en intuïtie staan voorop. Het is immers jouw leven en jij mag dat helemaal zelf inrichten.

Om maar een simpel voorbeeld te geven: stel dat je in een winkel verliefd bent geworden op een jurk. Maar de vriendin waarmee je bent, zegt dat je ‘m maar beter niet kunt kopen. Vertrouw dan gewoon lekker op je eigen mening! Als jij gelukkig wordt van die jurk, is het aan jou om te bepalen of je ‘m meeneemt. En dat voelt goed!

Zo versla je onzekerheid als werkende moeder aan de top

Sta je mannetje

Als vrouw hebben we al gauw de neiging om ons wat onderdanig op te stellen. En hoewel dat soms niet erg hoeft te zijn, kan het ook zorgen voor onzeker gedrag. Daarom is het bij onzekerheid overwinnen belangrijk om je mannetje te kunnen staan. Durf dit echt te doen! Grijp nu eens in op momenten dat het ‘mis’ dreigt te gaan. Tijdens discussies op je werk, bijvoorbeeld. Zo kun je echt onzekerheid op het werk overwinnen – door gewoon te durven. Want ook jij kunt dat.

Als je dat eenmaal een paar keer hebt gedaan, merk je dat het werkt. En dat je je er krachtig door voelt. Zo verdwijnt de onzekerheid langzaamaan als sneeuw voor de zon! Wees je bewust: het is je goede recht om als vrouw je mannetje te staan. Daar mag je gewoon voor uitkomen!

Lees ook: Met deze tips kun je ’s avonds eenvoudig ontspannen als werkende moeder

Prik door jaloezie heen

Gedrag van anderen dat jou onzeker maakt, komt vaak juist voort uit hún onzekerheid. Zonder dat je dat zelf misschien door hebt. Zo kunnen er opmerkingen worden gemaakt vanuit jaloezie – waar jij vervolgens door wordt geraakt. En daar schiet je dus helemaal niets mee op.

Een belangrijk punt bij tips tegen onzekerheid is dan ook: prik door dit gedrag van anderen heen. Ga eens in de schoenen van een ander staan als hij of zij een lelijke opmerking maakt. Dan kun je je al beter inbeelden waarom iemand zo tegen je doet. Vervolgens is het zaak om erboven te staan – jij bent namelijk meer waard dan dat!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply