Business Mama

Zo ziet de dagplanning van een businessmom eruit

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar hoe een ander zijn of haar leven organiseert? Vooral die ene moeder die alles op rolletjes lijkt te hebben. Hoe doet ze dat toch? Een eigen bedrijf, kinderen, het huishouden en nog veel meer. Om die reden leek het me goed om eens een dagplanning te laten zien van deze businessmom. Elke dag is anders natuurlijk, maar zo kan een gemiddelde dag eruit zien.

Start van de dag

Het is 5.45 uur wanneer de wekker gaat. Ik stap uit bed en duik even snel onder de douche. De rest van het huis is nog stil, fijn. Nadat ik gedoucht heb ga ik naar beneden en maak alvast het ontbijt voor zowel de kinderen als mezelf. Ook smeer ik het brood van mijn oudste kind voor op school. Zodra dat allemaal klaar is kijk ik op de klok en zie ik dat ik nog minimaal een half uur heb voordat de eerste wakker zal worden.

Ik start mijn computer op en check mijn mailbox. Daarna post ik wat op Instagram, Facebook en LinkedIn en reageer ik bij de mensen die ook bij mij gereageerd hebben. Ik hoor voetstappen op de trap dus zet snel mijn computer in sluimerstand. Het is mijn man, hij maakt zijn eigen lunch klaar en haalt daarna de vaatwasser leeg. Ik haal ondertussen de kinderen uit bed en samen gaan we ontbijten.

Naar werk – school – opvang

Na het ontbijt werken mijn man en ik als een team om de kinderen klaar te krijgen om de deur uit te gaan. Rond kwart over 8 stap ik samen met mijn oudste zoon op de fiets om hem naar school te brengen. Mijn man zet op weg naar zijn werk onze jongste zoon af bij de kinderopvang. Perfect geregeld zo.

Wanneer mijn zoon veilig in de klas zit pak ik een van de elektrische fietsen van Mantel.com weer en rijd ermee naar de supermarkt. Daar haal ik nog wat kleine boodschappen die ik afgelopen weekend vergeten ben. Op de terugweg naar huis luister ik naar een inspirerende podcast.

Aan het werk

Bij thuiskomst duik ik weer achter de computer om wat werk te verzetten. Ik heb die dag 2 telefonische afspraken en verder is het vooral administratie en uitwerken van bepaalde documenten. Tegen lunchtijd zet ik mijn computer uit en maak ik eerst een wandeling van een half uur door het bos hier in de buurt. Na de wandeling eet ik een boterham met salade erbij en doe ik nog even de was.

Een uur later heb ik een afspraak met een klant op zijn kantoor. Dit keer is de afspraak niet in de buurt dus mijn elektrische fiets ruil ik in voor de auto.

De avond

Wanneer ik klaar ben met de afspraak zie ik dat het al bijna half vijf is. Mijn oudste zoon is na schooltijd ook naar de kinderopvang gegaan dus daar haal ik beide kinderen op. Terwijl zij samen een spelletje spelen op de iPad ga ik de keuken in om het avondeten te bereiden. Niet al te lang daarna komt ook mijn man thuis en hij stoeit nog even met de jongens. Zodra het avondeten klaar is gaan we samen aan tafel en kletsen we nog wat na over de dag die geweest is.

Na het eten lezen we nog wat samen en doen we een gezelschapsspelletje. Vandaag brengt mijn man de kinderen naar bed terwijl ik de boel opruim. Morgen is het weer andersom. Zo kunnen we in de avonduren toch nog even genieten van elkaar.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply