Business

Zo ziet een thuiswerkdag er uit

De meeste mensen staan in de ochtend op om vervolgens na het ontbijt hun tas in te pakken en naar hun werk te rijden. Eenmaal op kantoor gaan ze aan de slag met hun taken voor die dag en aan het einde van die dag rijden ze weer naar huis. Je ziet echter tegenwoordig steeds vaker dat mensen vanuit huis werken. Een thuiswerkdag dus. Voor mij als ondernemer zonder extern kantoor is vrijwel elke dag een thuiswerkdag. Dus om een idee te krijgen hoe zo’n dag er eigenlijk uit ziet heb ik een van mijn werkdagen omschreven.

Vroeg opstaan en kikker slikken

Omdat ik naast ondernemer ook moeder ben sta ik altijd erg op tijd op om voor de kinderen wakker te zijn al een taak af te werken. Dit betekent over het algemeen dat ik zo rond half 6 op sta. In eerste instantie zorg ik dan even voor de innerlijke mens door een stukje meditatie en een lekker ontbijt. Maar om 6 uur zit ik dan toch echt achter de laptop of met mijn telefoon in de hand.

De eerste taak die ik uitvoer is altijd het slikken van een kikker. Oftewel, ik kies eerst de taak uit waar ik enorm tegen op zie. Die ik bijvoorbeeld al een aantal keer heb uitgesteld. Een taak die ik helemaal niet leuk vind om te doen maar wel moet gebeuren. Dat soort taken. Wanneer ik deze als eerste doe heb ik al een enorm voldaan gevoel zodra de kinderen wakker worden. En echt het idee al nuttig bezig te zijn geweest. Start ik mijn dag zomaar met wat kleine taakjes kan ik na een uur het gevoel hebben niet echt iets gedaan te hebben.

Tijd voor de kinderen

Tussen 7 en half 8 worden de kinderen wakker of haal ik ze eruit. Omdat mijn zoontjes nog vrij jong zijn moet ik ze nog bij veel dingen helpen. Ik smeer hun brood, maak een lunchpakket voor ze klaar en help ze met aankleden. Nog even tandenpoetsen en haren kammen voor we de deur uit moeten en klaar. Soms zijn er zelfs nog een paar minuten waarin ik even een boekje kan lezen met ze. Even wat echte qualitytime. Daarna breng ik ze naar school en de opvang.

En weer terug aan het werk

Rond half 9 zijn beide kinderen onder de pannen en kan ik weer flink aan de slag met mijn werk. Aangezien ik in de ochtend het meest productief ben zorg ik er dan ook voor dat ik de belangrijkste taken af werk. Ik leg mijn telefoon zo veel mogelijk weg. Bellen doe ik het liefst in de middag.

Lunchpauze houden

Mijn lunchpauze bestaat voor een deel uit werkelijk genieten van een lekkere maaltijd. Maar voor het andere deel uit een fijne wandeling. Ik vind het heerlijk om even mijn hoofd leeg te maken en het helpt mij altijd om na de pauze weer fris en fruitig aan de slag te gaan. Heel soms, wanneer het regent, ga ik niet wandelen maar lees ik wat bladzijdes uit een boek. Of heel soms kijk ik een aflevering van mijn favoriete serie.

Back to work

Na de break, die doorgaans een uur duurt, ga ik weer aan de slag. Meestal plan ik de middag vol met klant gesprekken of het doen van de administratie. Op sommige dagen moet ik de kinderen overigens alweer om 15uur ophalen. Dus kan ik ook echt maar tot die tijd afspraken en taken inplannen. Er zijn echter ook dagen waarop de kinderen pas tegen etenstijd thuis komen en dan heb ik dus wat langer de tijd.

Einde werkdag.. of toch niet?

Wanneer de kinderen thuis zijn is het einde werkdag. Of eigenlijk, voor dat moment. Want er zijn ook dagen bij dat ik in de avond nog even wat werkzaamheden verricht. Bijvoorbeeld wanneer ik bepaalde taken niet af heb gekregen overdag of wanneer ik gewoon enorm in de flow zit. Ben ik geïnspireerd dan wil ik dat niet laten liggen tot de volgende dag met als risico dat de inspiratie verdwenen is.

Wel moet ik mezelf soms echt tegenhouden. Want ik kan zo weer uren verder zijn en dat de klok opeens middernacht aangeeft. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply