Lifestyle

Zonder vreemden naar de sauna; het kan!

Een bezoekje brengen aan de sauna is echt de perfecte manier om heerlijk tot rust te komen en jezelf te ontspannen. Toch zijn er een heleboel mensen die nooit naar een sauna gaan puur omdat zij liever niet naakt rondlopen tussen allerlei vreemde mensen. Ontzettend zonde want de sauna is er niet alleen voor je ontspanning, het is ook nog eens enorm gezond. Je zweet namelijk allerlei afvalstoffen en bacteriën uit. Niet voor niets dat je je daarna altijd heel erg schoon voelt.

Badkledingdagen in de sauna

Een hoop sauna’s spelen in op die onzekerheid van mensen door ook badkledingdagen in de sauna te organiseren. Zo kun je alsnog ontspannend zonder dat je naakt hoeft te zijn. Toch is dat niet de ideale oplossing, want naast dat dit soort dagen niet in dank afgenomen worden door de fervente sauna-ganger, is het ook nog eens onhygiënisch. Wanneer je in badkleding in de sauna zit en je zweet al je afvalstoffen uit dan komt dit in de badkleding te zitten. En vanuit je badkleding gaat het weer naar de bankjes en stoelen waar je zit. Waardoor het weer overgedragen wordt op anderen.

Daarnaast is het gewoon veel fijner om zonder beknellende kleding in zo’n ruimte te zitten. Zo kan alles goed doorstromen en zweet je ook echt alles uit.

Privé sauna

Een goede oplossing zijn daarom dus de privé sauna’s die je nu steeds meer voorbij ziet komen. Een privé sauna is een wellness die je privé afhuurt. Op die manier heb je alle tijd om heerlijk te relaxen en ontspannen, zonder dat je jezelf ongemakkelijk hoeft te voelen.

Deze privé sauna’s zijn vaak voor kleinere gezelschappen. Wil je bijvoorbeeld samen met je partner een dagje naar de sauna maar houd je wel van een beetje privacy? Dan is de keuze voor een privé sauna natuurlijk ideaal. Ook leuk om eens af te huren samen met je gezin. Zo kun je toch jouw kinderen kennis laten maken met de sauna zonder dat je jezelf druk hoeft te maken dat ze andere gasten storen. Je hoeft je overigens niet druk te maken dat het slechts een kleine ruimte met een sauna is en verder niets. De meeste privé sauna’s zijn ontzettend luxe en hebben naast de sauna nog meer faciliteiten zoals een jacuzzi, een stortdouche en nog veel meer.

Wil je dus alle voordelen hebben van een sauna zonder dat je jezelf ongemakkelijk voelt over je lichaam? Dan is een dagje privé sauna ook echt iets voor jou.

Ga jij graag naar de sauna? En is een privé sauna iets voor jou?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply