Mama

4 tips om je zwangerschap zo comfortabel mogelijk door te komen

4 tips om je zwangerschap zo comfortabel mogelijk door te komen

Hoewel het natuurlijk heel fijn en bijzonder is om zwanger te zijn, kan die zwangerschap soms toch ook behoorlijk zwaar zijn. Dat is geen pretje! Misselijkheid, maagzuur, pijn in de rug, slecht slapen: er zijn allerlei zwangerschapskwalen die je kunt krijgen. Hoe kom je je zwangerschap toch zo comfortabel mogelijk door? Lees verder voor onze zwangerschap tips!

Zwangerschap tips: doe rustig aan

We hebben allereerst een belangrijke algemene zwangerschapstip voor je: doe het rustig aan! Het is niet niks om zwanger te zijn. Je lichaam is druk in de weer om goed voor je kindje te zorgen. Probeer te luisteren naar je lichaam. Ben je moe? Neem dan een moment rust. Je kunt én hoeft niet steeds maar door te gaan, met je werk of andere bezigheden – dit kan de zwangerschapskwalen zelfs verergeren. Leg daarom niet zoveel druk op jezelf, en doe een stapje terug. Wees lief voor jezelf!

Zwangerschapsmisselijkheid tips

Het is een veelvoorkomende kwaal: misselijk door zwanger zijn. Tips die je misschien kunnen helpen? Probeer in ieder geval goed te blijven eten en drinken, ook als je daar geen zin in hebt. Je wilt immers niet afvallen en uitdrogen: dit kan gevaarlijk zijn voor jou en je kindje. Je kunt wel je eetpatroon aanpassen. Eet in kleinere hoeveelheden, zodat je maag een maaltijd rustiger kan verwerken. Ook kan je maag kalmer blijven als deze niet leeg is: zorg daarom dat je onderweg altijd iets te eten mee hebt. Kies voor licht verteerbare ingrediënten, zoals een rijstwafel of cracker. Zeker in de ochtend. Pas op met zuur, vet en pittig voedsel: dit kan de misselijkheid tijdens de zwangerschap verergeren. Thee kan de maag kalmeren: drink regelmatig gemberthee of pepermuntthee, het liefst vers.

Verdere tips tegen zwangerschapsmisselijkheid: houd in je achterhoofd dat de misselijkheid slechts een fase is. Natuurlijk is het heel zwaar en lijkt er geen eind aan te komen, maar over een aantal weken of maanden gaat het hoogstwaarschijnlijk al een stuk beter. Door je op die stip aan het eind van de horizon te focussen, voel je je wellicht iets relaxter.

4 tips om je zwangerschap zo comfortabel mogelijk door te komen

Tips tegen maagzuur zwanger

Ben je op zoek naar maagzuur en maagpijn zwangerschap tips? Om maagzuur te verminderen, kan het helpen om kleine porties te eten. Je kunt wellicht wat vaker op de dag iets te eten pakken, maar bij de lunch en het avondeten minder eten dan normaal. Zoals we hierboven ook noemden: pas op met zuur of vet eten. Heb je door de maagzuur een vieze smaak in je mond? Poets eventueel wat vaker je tanden, spoel je mond of neem een pepermuntje.

Tips tegen slecht slapen bij zwangerschap

Het kan zo zijn dat je slecht en weinig slaapt als je zwanger bent. Vermijd drankjes met cafeïne – in ieder geval ’s avonds. Dit kan het inslapen alvast wat makkelijker maken. Zorg verder dat je je bed zo comfortabel mogelijk maakt. Het is het best om op je linkerzij te slapen: probeer hier tijdig aan te wennen.

Als je last hebt van je bekken of rug bij het slapen op de zij, kun je een kussen tussen je benen leggen en je knieën gebogen houden. Een kussen achter je rug kan ook comfortabel zijn: veel zwangere vrouwen slapen met een voedingskussen achter of voor zich. Een wig, een speciaal voedingskussen, kun je onder je buik schuiven. We hopen dat dit je nachtrust kan verbeteren bij de zwangerschap!

Lees ook: Zwanger? Zo betrek je je partner beter bij de zwangerschap!

You Might Also Like