Business

#16 Businessmom Jodie stopte met haar carrière als modeontwerpster

Businessmom Jodie is moeder van Zoë van 2 jaar, voor haar een reden om te stoppen met het opbouwen van een carrière als mode ontwerpster.

Waar bestaat jouw gezin uit?
Ons gezin bestaat uit mijn man Ralph (32), mijzelf Jodie (34), onze lieve dochter Zoë (2) en onze trouwe viervoeter Lucka.

Omschrijf jezelf als moeder
Ik ben geen typische moeder. De kinderwens kwam voor mij pas later. Toen ik jonger was heb ik nooit zeker geweten of ik wel kinderen zou krijgen. Ik was 32 toen Zoë geboren werd en sindsdien houd ik met elke vezel in mijn lichaam van haar. Zij is nu waar mijn wereld om draait. Ik ben niet de moeder die het liefst zoveel mogelijk kinderen om zich heen heeft. Ik heb zelf moeite met het omgaan met veel prikkels, zoals veel creatieve personen dit hebben. Ik creëer dus zoveel mogelijk rust om me heen en geniet van de momenten dat ik echt quality-time kan hebben met mijn gezin. Over 2 jaar gaat Zoë naar school. Misschien dat ik dan meer een typische moeder zal worden, maar vooralsnog ben ik gewoon een rustige mama met een overdosis aan liefde voor ons kleine meisje.

Wat voor onderneming(en) heb je? En wat is je doel?
Begin dit jaar heb ik mijn eigen webshop geopend. www.zilverdraakje.com ‘Zilverdraakje’ is ontstaan uit mijn eigen creatieve brein. In januari 2016 werd ik mama van ons lieve, kleine meisje. Op dat moment was ik druk bezig met het opbouwen van een carrière als mode-ontwerpster. Ik werkte destijds in Brussel en was vaak op reis. Maar toen was zij daar ineens… En wat deed dat met mij… Ik hoefde ineens niet meer zo nodig elke dag op pad te zijn, lange stressvolle dagen te doorstaan en verre reizen te maken. Ik wilde bij mijn dochter zijn. Haar alle liefde geven die ik kon geven. Ik besloot het roer om te gooien. Op mijn zoektocht naar ander werk, dat te combineren viel met het moederschap, ben ik mezelf soms best tegen gekomen. Ik wilde bij mijn dochter zijn, maar de creatieve drang om te creëren viel natuurlijk niet te stoppen. Uiteindelijk vond ik een part-time baan als grafisch vormgeefster, maar toch bleef het kriebelen.

Zomer 2017, in Italië, pratend met manlief nam ik het besluit. Een webshop voor mijzelf, iets waar ik mijn ondernemersdrang, mijn creativiteit en mijn passie voor creëren in kwijt kon. Iets wat aansloot bij mijn ‘mama-zijn’, maar ook bij mijn ‘vrouw-zijn’.

 

Een webshop dus… maar wat ga je dan verkopen? Wat was er naar mijn idee nog nodig, wat miste er nog? Ik besloot dicht bij mezelf te blijven en te bedenken wat mij gelukkig maakt en wat er naar mijn idee nog mist op de Nederlandse markt. Ik kwam met het idee om de mooiste zilveren en gouden kindersieraden te gaan verkopen, liefst sieraden die je niet zomaar overal ziet. Na wat zoeken en onderzoeken kwam ik op het idee om de webshop een combinatie webshop te maken. Een webshop voor iedereen die op zoek is naar een cadeautje voor een lief kindje dat net wat specialer en origineler is dan andere cadeautjes. Cadeautjes die blijvend zijn. Iets dat jouw schatje misschien zelf zal bewaren tot hij of zij zelf volwassen is. En dat voor kindjes van -1 tot 12 jaar. Beginnend bij kraamcadeautjes voor de allerkleinste, eindigend bij hippe oorbelletjes voor jonge meiden. Ik maakte het concept en ik ging aan de slag. Www.zilverdraakje.com is een webshop met sieraden en (kraam)cadeautjes voor kleine schatjes. De naam van de webshop linkt natuurlijk naar mijn grootste inspiratie bron, onze dochter, ons schatje, ons kleine draakje. Ons ‘Zilverdraakje’.

Mijn doel met ‘Zilverdraakje’ is om altijd bijzondere producten te blijven zoeken, zodat ik iedereen die op zoek is naar een echt speciaal kinder- of kraamcadeautje kan helpen een klein schatje blij te maken.

Hoe combineer jij het onderschap en ondernemerschap?
De combinatie is nog wat lastig voor mij, zeker omdat ik ook nog 3 dagen voor een baas werk. Ik werk veel ’s avonds en als Zoë ’s middags op bed ligt. Het is soms veel, maar ik weet dat ik een leuker persoon ben als ik iets voor mezelf kan opbouwen en dus ook een leukere mama. Daarnaast gaat Zoë, als het mogelijk is, gewoon met mij mee als ik bijvoorbeeld spullen moet kopen of pakketjes weg moet brengen. Zoë staat ook model voor de webshop, dus naar ‘werk’-tijd is het stiekem ook ‘mama-dochter’-tijd.

Werk je thuis, of heb je een kantoor? Hoe ziet jouw werkruimte eruit?
Ik werk vanuit huis. We hebben een mooie grote zolder waar ik mijn foto’s maak en de pakketten inpak. Op den duur zou het nog een optie zijn om naar de garage te verhuizen, maar voor nu werkt het prima. Mijn producten zijn meestal klein, dus ik heb niet veel ruimte nodig. En als ik veel moet werken en mijn gezin mis, dan zet ik mijn computer in de keuken, zodat ik toch het gevoel heb dat ik ‘erbij’ ben. Zoë komt dan vaak op schoot zitten en dan knuffelen we tijdens het werken.

Hoe creëer jij voldoende tijd met het gezin, en niet te vergeten me-time?
De twee dagen die ik niet voor mijn baas werk heb ik opgedeeld in ‘Zoë’-tijd, ‘huishouden’-tijd en ‘webshop’-tijd. Woensdagochtend ga ik altijd iets leuks doen met Zoë, vrijdag ochtend doen we samen boodschappen en doe ik het huishouden. De middagen, wanneer Zoë slaapt, gebruik ik voor de webshop. Op zaterdagochtend gaat mijn man soms met Zoë op pad zodat ik wat extra uurtjes aan de webshop kan werken en op zondagochtend gaan we iets leuks doen met z’n drietjes. Alle kwartiertjes die ik over heb stop ik in de webshop. Ik probeer alles zo goed mogelijk te combineren. Het enige dat ik nog niet ingepland krijg is me-time. Maar goed… eigenlijk is mijn webshop ook gedeeltelijk me-time. Iets waar ik mijn ei in kwijt kan en waar ik rust in kan vinden.

Waar sta jij als ondernemer over 5 jaar?
Mijn streven is om over 5 jaar www.zilverdraakje.com zo goed op de kaart te hebben staan dan ik er misschien een tweede webshop naast kan gaan bouwen voor de leeftijdscategorie na ‘Zilverdraakje’. Ik hoop dat ik mijn geluk als ‘Jodie’ kan vinden in de webshop en daarnaast met volle teugen kan genieten van het mama zijn en van ons gezin.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply