Business

5 tips voor een succesvolle kledingwebshop

5 tips voor een succesvolle kledingwebshop

Er zijn steeds meer vrouwen die het moederschap combineren met ondernemen, en dat is een goede zaak! Een eigen onderneming runnen is namelijk echt goed te combineren met de opvoeding van kinderen, maar er zijn ook een aantal nadelen. Er zullen gegarandeerd uitdagingen zijn. Je zult namelijk geen succesvolle kledingwebshop kunnen runnen als je er niet serieus over bent. Het is een goed idee om te beginnen in je vrije tijd, zoals in de avonduren en weekenden. Het is namelijk ontzettend leuk om te ondernemen,  en daarom kun je maar beter gewoon beginnen. Ben jij momenteel bezig met een kledingwebshop, of denk je erover na om er een te beginnen? Hier zijn 5 tips van DCP om jouw kledingwebshop succesvol te maken!

Wat maakt jou uniek?

Dit is eigenlijk het eerste waar je over na moet denken. Wat zijn nu echt de onderscheidende factoren van jouw webshop? Als moeder zijnde zou je je bijvoorbeeld kunnen richten op zwangerschapskleding, zodat ook andere moeders zich in jou kunnen herkennen. Dat maakt jouw bestaansredenen ook duidelijk naar anderen toe, en zo kun je je onderscheiden. Een 20 jarige man zal met hetzelfde aanbod waarschijnlijk minder succes boeken in deze niche dan een hoogzwangere moeder met al 2 kinderen. Maar er zijn ook andere dingen waar je naar kunt kijken. Kun je op een unieke manier aan de behoefte van klanten voldoen? Breng de antwoorden op deze vragen in kaart en maak een plan. Je kunt deze informatie namelijk goed verwerken op je webshop.

Minimaliseer retourneringen en maak het makkelijk

E-commerce ondernemers hebben het er maar druk mee: retourneringen. Het is een goed idee om je best te doen om deze te minimaliseren. Denk aan duidelijke maten en pasvormen op jouw productpagina. Je kunt zelfs nfc stickers gebruiken met meer informatie of video’s over het product. Denk bijvoorbeeld aan video’s van vrouwen met verschillende maten die deze kleding dragen, zodat klanten een beeld krijgen van hoe het eruit komt te zien en hoe de pasmaat valt. Mocht je dan toch retourneringen krijgen, kijk dan even goed wat daar de reden voor is. Je kunt bijvoorbeeld een vragenlijst meesturen bij elke verkoop om de reden voor de retournering aan te geven. Op deze manier krijg je er goed inzicht in.

Minimaliseer retourneringen en maak het makkelijk

Gebruikservaring vergroten

Wanneer dit lukt, haken bezoekers minder snel af. Je website moet daarom altijd overzichtelijk zijn, maar ook duidelijk en aantrekkelijk. Kijk dus even naar bepaalde thema’s en een kleurenpalet die goed passen bij jouw webshop in zwangerschapskleding. Er zijn genoeg gratis templates waar je uit kunt kiezen, maar je kunt ook gewoon een designer inschakelen die je hierbij kan helpen. Er zijn nog andere manieren om deze gebruikservaring te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan product filters en categoriepagina’s waarmee andere moeders makkelijk door je website kunnen navigeren. Maar ook offline kun je hier wat aan doen. Met printer stickers kun je bijvoorbeeld NFC stickers uitprinten en op de productverpakking plakken met extra toelichting of informatie over de kleding, wasinstructies, productieproces en meer.

Plaats zoveel mogelijk (passende) fotos’

Zeg nou zelf; zou jij online een product kopen waarvan de foto’s niet helder zijn? Kwalitatieve, scherpe en duidelijke foto’s zullen daarom zeker invloed hebben op je omzet. Kijk dus even welke foto’s je waar neerzet. Natuurlijk moeten er genoeg productfoto’s zijn, maar ook een leuke foto van jezelf in zwangerschapskleding (eventueel samen met je kinderen) kan de betrokkenheid van gebruikers vergroten. Denk verder ook aan andere elementen van je website, zoals logo’s, banners en categorie foto’s.

Denk aan klantbeleving bij de verzending

Hoe leuk is het om een pakketje te ontvangen? Je hebt een bestelling gemaakt van een mooie, handige zwangerschapslegging en je zit er al een dag op te wachten. Het is daarom ook extra slim om misschien zelfs een kleinigheidje toe te voegen bij de verzending. Misschien iets voor de baby of een bepaalde bedankkaart met kortingscode. Dit werkt altijd goed en zo komen klanten sneller weer bij je terug. Dus, heb jij of sta jij op het punt om een webshop in kleding te beginnen? Volg dan deze tips en maak er een succes van!

You Might Also Like