Lifestyle

5 tips voor het kiezen van de juiste tuinstoel

5 tips voor het kiezen van de juiste tuinstoel

Is het mooi weer en wil je wat vaker lekker in de tuin ontspannen? Dan is het vinden van de juiste tuinstoel natuurlijk prioriteit. De stoel moet comfortabel zijn, binnen je budget passen, de juiste afmeting hebben en ook nog eens een leuke uitstraling hebben. Een keuze die minder makkelijk gemaakt is dan je misschien zou denken! We hebben dan ook een aantal tips voor je verzameld zodat jij in no-time de juiste tuinstoel gevonden hebt.

1. Kijk naar de verschillende aanbieders

Doe eerst eens wat (online) onderzoek en kijk welke winkels en bouwmarkten tuinstoelen aanbieden. Welke modellen, series, lijnen en merken zijn er allemaal? En welk prijskaartje hangt er bij de verschillende winkels aan vast? Zo is de kans groot dat je helemaal verliefd wordt op een hartman tuinstoel, maar is het ook wel fijn om te weten welke modellen, kleuren en varianten er beschikbaar zijn voordat je daadwerkelijk aan het winkelen (en dus twijfelen) gaat!

2. Kijk naar het doel

Waar gaat de tuinstoel straks vooral voor gebruikt worden, en ook: voor wie? Wil jij er lekker op kunnen ontspannen met een drankje na een lange dag, of zal oma er regelmatig op zitten om met de kleintjes te spelen? Verschillende doelen en verschillende mensen vragen natuurlijk om verschillende tuinstoelen! Kijk dus goed waar je naar op zoek bent. Een dining tuinstoel, een lounge tuinstoel, een verstelbare tuinstoel of een fijne schommelstoel?

3. Alleen of een set?

Alleen of een set

Denk ook even na over de hoeveelheid stoelen die je nodig gaat hebben. Wil je alleen een fijne schommelstoel voor jezelf, dan ga je natuurlijk op een andere manier op zoek dan wanneer je een set nodig hebt om met de hele familie aan tafel te kunnen zitten. Kies je voor een set, vergelijk dan de verschillende aanbieders. Het kan zomaar zijn dat de prijzen een paar tientjes verschillen!

4. De afmetingen

Kijk vervolgens ook even goed naar de afmetingen die de stoel mag hebben. Nu hoef je niet perse met een meetlat op pad te gaan, maar een schommelstoel op het balkon vraagt natuurlijk om andere afmetingen dan een schommelstoel in een grote tuin. Schuif je de tuinstoelen onder tafel? Kijk dan even hoeveel ruimte er onder de tafel is: niet iedere tafel past namelijk 4 of zelfs 8 tuinstoelen.

5. Vergeet de kussens niet

Houd ook rekening met de kussens: komt de tuinstoel met kussens, of moet je deze los aanschaffen? Naast de standaard kussens kun je ook direct op zoek gaan naar sierkussens die je nóg meer comfort en sfeer op kunnen leveren!

Wat is jouw favoriete tuinstoel?

You Might Also Like