Lifestyle

10x makkelijke en gezonde tussendoortjes

Zowel voor mezelf als voor mijn kinderen vind ik het belangrijk om gezonde maar vooral ook makkelijke tussendoortjes te maken. Ik merk dat wanneer ik grijp naar een wat ongezonder tussendoortje ik daar veel minder energie van krijg. Of ik krijg er even een piek mee qua energie maar zak dan daarna heel snel terug. Eet ik iets gezonds dan duurt die piek met energie veel langer. Daarnaast wil ik niet al teveel moeite hoeven doen om tussendoor iets te eten.

Bananenbrood

Mijn favoriete tussendoortje (en die van mijn kinderen) is bananenbrood. Meestal maak ik er een of twee bananenbroden klaar, snijd deze in plakken en vries dan het meeste in. Zo kan ik elke dag een zakje met wat plakken uit de diepvries halen en heb ik een half uur later een lekker en gezond tussendoortje. Voor een lekker recept voor bananenbrood kun je hier even kijken.

Snackpaprika’s

Wist je dat in een rode paprika maar liefst 4x zoveel vitaminen zitten dan in een sinaasappel? Mijn kinderen zijn dol op paprika, dus ik koop voor hen regelmatig van die lekkere snoeppaprika’s. Ideaal ook om mee te nemen naar school. Maar meestal snijd ik gewoon wat paprika’s in stukken en zet ik dit op tafel.

Olijven

Mijn kinderen vinden ze niet lekker, mijn man ook niet, maar ik ben er dol op. Olijven. Het liefst eet ik een hele pot leeg maar dat is dan weer niet zo gezond. Dus meestal pak ik er een stuk of tien. Dat vult prima en is nog gezond ook. Plus het voordeel daarvan is dat ik langer met een pot doe en dat scheelt weer geld.

Eimuffins

Een ander lekker tussendoortje die ik altijd in massa maak zijn eimuffins. Deze maak je met wat groente in stukjes gesneden, eventueel nog wat zalm, gerookte kip of spekjes erin, ei erbij en als je wilt nog wat geraspte kaas bovenop. Dit doe je natuurlijk in muffinvormpjes en gaat dan zo’n 20 minuten in de oven. Super lekker. Ik eet er meestal 2 als tussendoortje. Je kunt dit overigens ook als ontbijt eten maar dan met wat extra kwark ofzo erbij.

Schijfjes komkommer met hummus

Het is ook altijd goed om groente te eten als tussendoortje. Zoals de paprika die ik hierboven al noemde. Maar heb je even zin in iets anders dan zijn schijfjes (of plakken) komkommer gedipt in de hummus een leuk en lekker alternatief. Je kunt de hummus natuurlijk zelf maken. Maar ik ga meestal voor het gemak en haal een bakje hummus in de supermarkt of het liefst nog bij de Turk.

Kwark of yoghurt

Als ik echt even makkelijk wil doen dan pak ik een kom, giet daar wat kwark of yoghurt in met een handje noten en ik heb mijn tussendoortje. Dit kost me helemaal geen tijd qua voorbereiden, snijden of wat dan ook. En het is nog gezond ook.

Wortel met hummus

Net zoals komkommer is ook wortel met hummus heel erg lekker. Eigenlijk alle rauwkostgroente is lekker met hummus. Of wat denk je van radijsjes? Super gezond en ook heel lekker. Wist je trouwens dat je hummus in allerlei soorten en maten kunt krijgen of maken? Zo heb ik ook eens pompoenhummus gegeten. Heerlijk!

Rauwkost

Zoals ik hierboven al noemde is rauwkost sowieso een lekker en makkelijk tussendoortje. En gezond niet te vergeten. Wat ik soms ook wel eens doe is een schaal maken met daarop allerlei gesneden rauwe groente voor mezelf en de kinderen. Daar leg ik tomaten op, paprika, witlof, wortel, komkommer en radijsjes. Soms ook olijven, maar die zijn dan speciaal voor mij.

Gekookt eitje

Had ik al eens verteld dat wij kippen in onze tuin hebben? We hebben dus elke dag verse eitjes. Deze eitjes gebruik ik om te bakken, maar ik kook er ook altijd een paar om lekker als tussendoortje te eten.

Rijstwafels

Als laatste de rijstwafels. Vroeger vond ik deze helemaal niet lekker. Maar sinds ik ze eet met een plakje kipfilet of bijvoorbeeld avocado erop gesmeerd gaan ze hier er snel door heen.

Wat eet jij als tussendoortje?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply