Lifestyle

Geld besparen: welke doorlopende kosten en abonnementen kun je stopzetten?

Geld besparen

Je vaste lasten kunnen vaak behoorlijk hoog zijn. Zeker als je bijvoorbeeld veel abonnementen hebt afgesloten. Herkenbaar? Dan is het hoog tijd om eens te controleren welke doorlopende kosten en abonnementen je eigenlijk allemaal hebt lopen. Grote kans dat je het een en ander kunt stopzetten. We delen onze tips!

Vaste telefoon stopzetten

In veel huishoudens is er nog een vaste telefoonverbinding aangesloten. Eerlijk is eerlijk: hoe vaak gebruik je die telefoon nu nog? Vrijwel iedereen heeft vandaag de dag een mobiele telefoon, wat dan ook betekent dat je er goed aan doet om de vaste lijn op te zeggen. Bij sommige telecomproviders kun je daar maandelijks flink mee besparen!

Loterij opzeggen

Er zijn veel mensen lid van een loterij. Of het nu voor een leuke eenmalige actie was of om een andere reden: als je je eenmaal hebt ingeschreven, zit je er meestal langer aan vast. Gelukkig kun je je ook eenvoudig weer uitschrijven! Zo kun je met de VriendenLoterij opzeggen vaste lasten inkorten. En er zijn nog meer loterijen om aan te denken. Misschien wil je de BankGiro Loterij opzeggen, om hier voortaan geen kosten meer voor te hoeven maken. Je kunt dit zowel per e-mail als per telefoon doen, het is net wat jij het makkelijkst vindt.

Geld besparen: welke doorlopende kosten en abonnementen kun je stopzetten?

Abonnementen voor mediaconsumptie controleren

Er zijn vandaag de dag steeds meer abonnementen voor mediaconsumptie die je kunt afsluiten. Voor muziek, films, series, artikelen of boeken – er is overal wel iets voor te vinden. Hoewel dat natuurlijk enerzijds heel leuk is, zorgt het er anderzijds voor dat de kosten al gauw kunnen oplopen. Zeker als je bij meerdere bedrijven een abonnement voor mediaconsumptie hebt afgesloten – van Netflix tot Spotify, van Disney+ tot Videoland. Om kosten te besparen, kun je eens kritisch nagaan welke diensten je eigenlijk nauwelijks of nooit gebruik: misschien is het tijd om deze op te zeggen.

Sportabonnement: maak je hier gebruik van?

Laten we voorop stellen: we kunnen je natuurlijk alleen maar aanmoedigen om te sporten en lekker actief bezig te zijn. Het kan echter zo zijn dat je een sportabonnement hebt lopen waar je eigenlijk nooit meer gebruik van maakt, en waarvan je ook geen plannen hebt om dit weer op te pakken. Dan kun je dat abonnement maar beter kwijt zijn om geld te besparen.

Tijdschrift- of krantenabonnementen opzeggen

Grote kans dat er een tijdschrift of een krant is waar je een abonnement op hebt. Als je het magazine of de krant nog vaak leest en daar plezier aan beleeft, kun je er natuurlijk gewoon voor kiezen om dit door te laten lopen. Maar als het juist het geval is dat je er eigenlijk nauwelijks meer naar omkijkt, is het wellicht toch eens tijd om dit op te zeggen. Zo is het immers zonde van je geld. En zeg nu zelf: niemand wordt blij van een enorme papierstapel in huis, waar je toch nooit daadwerkelijk aan toe gaat komen. Opgeruimd staat netjes!

You Might Also Like