Lifestyle

Grote maten mode voor moeders: 5 tips voor de perfecte outfit

Grote maten mode voor moeders 5 tips voor de perfecte outfit

Heb jij een curvy figuur en moeite met het samenstellen van een mooie outfit? Dan komen de 5 tips uit dit artikel ongetwijfeld goed van pas. Je leest hoe je de perfecte outfit creëert en jouw vrouwelijke rondingen op de juiste manier kunt accentueren. Het stylen van grote maten mode wordt zo weer een feestje!

Tip 1. Draag waar jij je goed bij voelt

De eerste en belangrijkste tip is om altijd dicht bij jezelf te blijven. Draag alleen kleding waar jij je lekker in voelt! Er zijn geen strenge regels die je moet volgen. We delen enkel advies om je goed op weg te helpen. Pas de tips toe die je aanspreken en geef hier eventueel een persoonlijke draai aan.

Tip 2. Accentueren in plaats van verbergen

Sommige vrouwen met een maatje meer hebben de neiging om hun figuur te verbergen door middel van kleding. Toch is het veel beter om het juist op een positieve manier te benaderen. Bedenk tijdens het uitzoeken van kleding niet wat je allemaal wil verbergen, maar juist wat je wil accentueren. Denk aan de taille, je benen of decolleté. Op deze manier haal je automatisch de focus weg van jouw onzekere punten en komen jouw allermooiste kenmerken beter tot zijn recht. Koop bijvoorbeeld een mooie plus size jurk met een A-lijn en een V-hals. Hiermee accentueer je de taille en het decolleté en leg je minder nadruk op een buikje en de bovenbenen. Heb je een rond figuur zonder duidelijke taille? Ga dan voor een los vallende blousejurk en leg hiermee het accent op de benen.

Accentueren-in-plaats-van-verbergen

Tip 3. Kies de juiste materialen

Iedereen heeft andere voorkeuren voor materialen. Als werkende moeder is het bijvoorbeeld fijn om blazers te dragen met stretch, omdat dit meer bewegingsvrijheid geeft. Let er wel op dat de stof niet te dun is en ook niet te veel glanst. Dit is meestal minder flatteus.

Tip 4. Creëer balans met je outfit

Probeer jouw figuur en outfit goed in balans te brengen. Als je bredere heupen hebt, is het erg mooi om daarnaast het accent op de schouders te leggen of om te kiezen voor een flared jeans met uitlopende pijpen. Hiermee creëer je een zandloperfiguur.

Tip 5. Draag het juiste ondergoed

Jouw kleding komt past echt goed tot zijn recht met het juiste ondergoed. Laat je adviseren over de juiste bh-maat en zorg ervoor dat het ondergoed niet knelt. Vooral bij aansluitende kleding is dit erg belangrijk.

You Might Also Like