Business

Je eigen restaurant beginnen? Dit heb je nodig

Veel mensen dromen van een eigen restaurant of café. Zelf ben ik lange tijd geleden beheerder geweest van een voetbalkantine en had ik stiekem ook de droom om mijn eigen horecagelegenheid te starten. Die droom is er inmiddels niet meer, maar genoeg mensen die deze droom wel hebben. Maar wat heb je allemaal nodig om een eigen restaurant te beginnen? Onder andere deze dingen:

Inschrijven KvK

Als eerste moet je jezelf, uiterlijk een week na het starten, inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Zodra je dit hebt gedaan gaat er ook direct een seintje naar de Belastingdienst en ontvang je een BTW nummer. Zelf hoef je hiervoor dus niets extra’s te doen.

Heb je dit geregeld dan is het overigens ook handig om direct een zakelijke rekening te openen. Hier heb je wel bewijs van inschrijving voor nodig.

Ondernemingsplan

Of je dit nu voor het inschrijven of er na doe, een ondernemingsplan is enorm belangrijk. In dit ondernemingsplan omschrijf je jouw marketingplan waarbij je jouw concurrentie goed analyseert en aangeeft wat jij anders en/of beter gaat doen.

Daarnaast omschrijf je product, prijs, personeel, promotie, plaats en presentatie. En uiteindelijk kijk je ook naar je financieel plan. Zorg er ook echt voor dat je al deze dingen uitzoekt of laat uitzoeken van te voren. Voordat je bijvoorbeeld een locatie koopt en achteraf blijkt dat je beter ergens anders had kunnen zitten.

Bestemmingsplan gemeente

Wanneer je jouw ondernemingsplan geschreven hebt kun je op zoek gaan naar de perfecte locatie. Voordat je tot aankoop overgaat is het belangrijk om jezelf eerst in te lezen. Ga bij de desbetreffende gemeente langs om het bestemmingsplan na te kijken. Op die manier kun je achterhalen of er korte of lange termijn plannen liggen op de locatie of de directe omgeving ervan. Misschien is die ideale locatie opeens niet meer zo perfect.

Vergunningen

Natuurlijk heb je ook allerlei vergunningen nodig voor dat je een eigen restaurant kunt beginnen. De meeste mensen denken wel aan een drank- en horecavergunning. Maar ook een exploitatievergunning is vaak nodig, een terrasvergunning voor wanneer je tijdens de zomerdagen ook je klanten buiten wilt bedienen en een omgevingsvergunning voor wanneer je wilt (ver)bouwen.

Daarnaast valt er ook vanalles te regelen wat betreft de hygiene. Dus lees je goed in en bekijk wat er precies gedaan wordt. Voelt het allemaal een beetje overweldigd? Zorg ervoor dat je iemand hebt waarmee je dit samen kunt doen. Dat scheelt een hoop gestress.

Restaurantbenodigdheden

Naast alle rompslomp en papierwerk zijn er ook nog leuke dingen die je nodig hebt om een eigen restaurant te beginnen. Hier begint het leuke gedeelte: namelijk de inkopen doen voor zowel de inrichting als het materiaal wat je nodig hebt. Denk daarbij aan barbenodigdheden, servies, bestek, apparatuur, keukenartikelen en nog veel meer. Deze dingen kun je allemaal aanschaffen via Horecasupply. Super handig om dit in een keer online te kunnen kopen.

Natuurlijk heb je uiteindelijk ook je etenswaren nodig en al het drinken. Daar heb je dan weer andere groothandels en samenwerkingspartners voor.

Veel succes met het starten van je eigen restaurant.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply