Lifestyle

Tweedehands kleding shoppen: 4x slimme tips en tricks

Tweedehands kleding shoppen: 4x slimme tips en tricks

Of je nu voor je kinderen of voor jezelf shopt: het is slim om tweedehands kleding te kopen. Zo bespaar je immers een heleboel geld én vind je ook nog eens unieke kledingstukken. Maar het is natuurlijk wel belangrijk om te weten hoe je het goed aanpakt. Kun je wel wat tips gebruiken voor tweedehands kleding kopen, online of in de winkel? Lees dan gauw verder.

Gericht zoeken naar tweedehands kleding

Het kan helpen om gericht te zoeken naar de juiste tweedehands kleding. Zeker als je tweedehands kleding online koopt. Via Marktplaats of Vinted zie je door de bomen het bos niet meer, als je gewoon de pagina voor tweedehands kleding opent. Het werkt beter om gestructureerd te zoeken: vul in waar je precies naar op zoek bent. Zoek naar tweedehands kinderkleding bijvoorbeeld. Of zoek op een specifiek merk: er is ook veel tweedehands merkkleding te vinden. Of wellicht zoek je wel naar een bepaald kledingstuk of een bepaalde kleur. Hoe gerichte je zoekopdracht is, hoe makkelijker je vindt wat je zoekt.

Juiste winkels kiezen voor tweedehands kleding kopen

Ga je liever in de winkel tweedehands kleding kopen? Dan is het slim om vooraf alvast wat onderzoek te doen naar de ideale winkel. Dit is voor iedereen natuurlijk weer anders! Er zijn populaire ketens waar je gebruikte kleding kunt kopen, zoals Episode. Maar het kan net zo goed zo zijn dat de lokale tweedehands verkoper bij jou om de hoek voor jou de ware pareltjes in de collectie heeft. Jij kent je eigen stijl het best – ga hierop af.

2e hands kleding: controleer de kwaliteit

Let altijd op de kwaliteit als je tweedehands kleding gaat kopen. Zeker bij het kopen van tweedehands merkkleding! Tweedehands designer kleding kent vaak gelukkig een vrij goede staat, maar je kunt hier niet blindelings van uitgaan. Als je iets online koopt, kun je altijd om extra foto’s vragen. Twijfel je? Dan kun je de aankoop maar beter laten schieten en op zoek gaan naar iets anders.

Let op de prijs bij tweedehands vintage kleding

Nog een laatste tip: let altijd op de prijs bij tweedehands kleding kopen. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je precies koopt, maar sommige verkopers proberen veel te veel voor hun kleding te vragen. Met name bij tweedehands kleding kopen online zien we dit terug. Breng een lager bod uit, of zoek gewoon nog even verder tot je een goedkopere optie tegenkomt. Je wilt immers liever geld besparen, daar is tweedehands kleding kopen nu juist zo goed voor!

Verder lezen? Oeps! Déze 5 kledingfoutjes kun je maar beter voorkomen

You Might Also Like