Mama

Wat zijn leuke dingen om te doen tijdens mamadag?

Wat zijn leuke dingen om te doen tijdens mamadag?

Mamadag en papadag: je hebt er vast al eens van gehoord. Op de mamadag neem je als moeder de hele dag de verzorging van je kind op je. Je partner kan bijvoorbeeld naar werk zijn, en wellicht ook ’s avonds de deur uit moeten gaan. Hoewel je heus niet van elke mamadag een spektakel hoeft te maken, is het soms wel leuk om iets te gaan doen met je kind. Meestal doe je dat misschien als je er met het hele gezin op uit kunt trekken, maar ook in je eentje kun je leuke dingen doen met je kind! In deze blog delen we onze ideeën.

Wandelen tijdens mamadag

Een ideale tijdsbesteding tijdens mamadag? Ga een flink stuk wandelen! Neem je kind mee in de kinderwagen en ga op pad. Zo kom je aan je beweging en kun je je hoofd leegmaken. En ook kids zijn dol op een wandeling! Baby’s vallen vaak als een blok in slaap in de rijdende wagen. Zodra het mooi weer is buiten, kun je er daarom op uit trekken.

Fietsen met je kindje

Naast wandelen kun je ook aan fietsen met je kindje denken! Zet een zitje op je fiets en stap op. Je kunt een leuke route uitstippelen, door een mooi natuurgebied bijvoorbeeld. En als je ook nog boodschappen moet halen, kun je dat meteen combineren.

Relaxen in het park

Heb je zin om zo min mogelijk uit te voeren tijdens mamadag? Denk er dan eens aan om naar het park te gaan. Zo zit je toch in een nieuwe omgeving en ben je lekker buiten, zonder dat je er veel voor hoeft te doen. Als je voldoende speelgoed en eten meebrengt voor je kindje, kun je er best even blijven zitten. Boek erbij en genieten maar!

Wat zijn leuke dingen om te doen tijdens mamadag?

Naar de speeltuin op mamadag

Een wat actiever uitje: ga naar de speeltuin! Zeker als je kindje wat ouder wordt, kan hij of zij zich hier uiteraard prima vermaken. Om voor variatie te zorgen, kun je van tijd tot tijd weer eens een andere speeltuin bezoeken – zo blijft dit voor zowel je kind als voor jou leuk.

Bezoek de dierentuin

Kinderen zijn vaak dol op de dierentuin! Het is interessant én leerzaam voor ze. Reden dus om eens met je kindje naar de dierentuin te gaan tijdens mamadag. Dat wordt een leuke herinnering, om te koesteren.

Lees ook! Dit zijn leuke uitjes voor het hele gezin

De bibliotheek bezoeken

De bibliotheek is leuk voor jong en oud. Ga er met je kind naartoe om nieuwe boekjes uit te zoeken. Zo hoef je ook niet al het leeswerk nieuw te kopen: mooi meegenomen voor de portemonnee. En je kunt voor jezelf ook direct een nieuw boek uitkiezen, als je van lezen houdt.

Op bezoek bij vrienden of familie

Tot slot kun je tijdens mamadag naar vrienden of familie toegaan. Ideaal als je je wat eenzaam voelt tijdens zo’n dag! Misschien heb je wel een vriendin die ook moeder is: zo kunnen jullie samen de mamadag doormaken. Wel zo gezellig! Of ga op bezoek bij je moeder of vader, om maar wat te noemen. Jullie kunnen fijn bijkletsen, en het is voor hen ook altijd leuk om de kleinkinderen te zien.

Verder lezen: Hoe kun je een studie combineren met het moederschap?

You Might Also Like