Business

Online Marketing trends voor 2018

Online Marketing trends voor 2018

Er is niets meer dat in beweging is als het internet, en zo dus ook de online marketing trends. Ik ben freelance online marketeer en webdesigner onder de naam Lizzmedia, het bedrijf vernoemd naar mijn oudste dochter. Dagelijks volg ik de nieuwste trends op het gebied van online marketing, ik deel de trends voor 2018 in dit artikel.

Wil je binnenkort voor jouw bedrijf een effectieve marketing strategie gaan uitvoeren? Lees je dan goed in op het gebied van marketing voor 2018.

1.Persoonlijke strategie
Waar we tot voor kort onder andere op Facebook maar bleven spammen met totaal niet persoonlijke content, veranderd dit in 2018. Wie meer unieke en persoonlijke content plaatst zal meer opvallen.  Probeer de aandacht te trekken van de juiste doelgroep door jezelf in te leven in de doelgroep.

2.Video marketing
Het kan je niet zijn ontgaan dat je steeds meer video’s tegenkomt, niet alleen van vloggers en social influencers, maar ook bedrijven publiceren meer video’s. Op dit moment word er verwacht dat video content de hardst groeiende vorm van marketing is met maarliefst 90%.

3. Ephemeral marketing
Ephemeral marketing wordt mee bedoeld apps zoals Instagram en Snapchat, de insta stories of foto’s die meteen worden verwijderd zodra ze bekeken zijn. We merken dat de opkomst hiervan al enorm is, maar verwacht word dat deze vorm van marketing nog populairder word de komende tijd.

4. Lokale marketing
Als je weet waar jouw doelgroep zich bevindt is het niet zo heel erg moeilijk om jouw doelgroep te bereiken. Onder andere door locatievoorzieningen die onder andere op Apple devices beschikbaar is weet je precies waar jouw doelgroep zich bevind en kunt daar dan direct op inspelen. Bijvoorbeeld: jouw doelgroep bevind zich op een festival in Amsterdam, jij hebt een taxibedrijf, doormiddel van lokale marketing kun je ervoor zorgen dat jouw doelgroep een advertentie te zien krijgt van jouw taxibedrijf.

5. Influencers
Ze waren al een sterke marketingtool om jouw product of dienst onder de aandacht te brengen, maar deze vorm van marketing word alleen maar populairder, en de influencers schieten natuurlijk als paddenstoelen uit de grond.

Natuurlijk zijn er nog wel meer trends voor 2018, wellicht bespreek ik er nog een aantal in een nieuw artikel indien er interesse voor is.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply