Interior

Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes

Intussen zitten we middenin de tweede lockdown. Voor veel ondernemende moeders weer een heel gepuzzel. Hoe kun je immers de komende weken (en dan nog maar hopen dat de lockdown niet verlengd zal worden) voldoende tijd en aandacht besteden aan zowel je onderneming als je gezin? Zonder jezelf helemaal voorbij te rennen? Om zoveel mogelijk rust in je hoofd te kunnen houden, is het belangrijk je huis een beetje op orde te houden. Begrijpelijk dat je huis uitgebreid schoonmaken zoals je eerder gewend was nu even niet bovenaan je prioriteitenlijstje staat. Wat wel helpt? Voldoende kasten! Zo kun je in ieder geval losse spullen zoveel mogelijk uit het zicht opbergen, zodat het thuis rustiger oogt.

In iedere woonruimte minimaal een kast

In iedere woonruimte minimaal een kast

Een woning kan niet zonder kasten. Denk er maar eens over na: staat er bij jou ook niet in ieder vertrek minimaal een kast? Een buffetkast in de keuken, een vitrinekast, tv-meubel, dressoir of boekenkast in de woonkamer, een kleine ladekast in de hal en nachtkastjes en een kledingkast in de vorm van een draai- of schuifdeurkast in de slaapkamer?

Hoewel consuminderen een belangrijke trend is, hebben we nu eenmaal een hoop spullen in huis. Zijn deze netjes opgeborgen in een kast, dan oogt het interieur rustiger. Dit zorgt ook weer voor een rustiger en opgeruimder gevoel in je hoofd. Dit is normaal al belangrijk, maar nu helemaal in de onzekere en stressvolle periode ten tijden van de coronapandemie. Kasten zijn overigens niet alleen functioneel. Het oog wil natuurlijk ook wat. Welke interieurstijl jij thuis ook hebt, er is altijd wel een kast te vinden die hier mooi bij aansluit.

Iedereen thuis = bende

Dit jaar zijn we met z’n allen meer dan ooit aan huis gekluisterd. Geen vakantie naar de zon of de sneeuw tijdens de kerstvakantie, geen gezellige kerstdiners en nieuwjaarsborrels, en geen andere vrijetijdsactiviteiten en uitjes. Een hoop moeders zullen herkennen dat wanneer zijzelf en de kinderen thuis zijn, aan het eind van de dag het huis eruit ziet alsof er een bom is ontploft. Ruim daarom gedurende de dag al zoveel mogelijk zaken op. Vraag ook je kinderen hun speelgoed in een daarvoor bestemde kast op te ruimen als ze klaar zijn met ermee te spelen.

Nu veel mensen opeens meer aan huis gebonden dan voorheen, is het een goed moment eens met een kritische blik naar het huidige interieur te kijken. Kan jouw interieur ook wel een update gebruiken?

You Might Also Like