Business Lifestyle

Rente staat historisch laag en dat biedt mogelijkheden

Rente staat historisch laag en dat biedt mogelijkheden

Lenen was nog nooit zo goedkoop geweest. Dit is niet alleen interessant voor huizenzoekers, ook thuiswerkende ondernemers profiteren hiervan. Eindelijk een grotere gezinsauto, een werkkamer realiseren of investeren in je toekomst: met die lage rente is het lachend geld lenen. Toch blijft het belangrijk om leningen goed met elkaar te vergelijken. De actuele kredietrentes vind je op de website van Postkrediet, waar je tevens verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt.

Ondernemende moeders verdienen soms te weinig

Je werk met je gezin combineren, doe dat maar eens na. Al helemaal wanneer je er een business op nahoudt. Je hebt geen 9-tot-5 werkdagen, er is altijd wel wat. De kinderen naar school brengen, een zakelijke afspraak, boodschappen doen, bergen werkzaamheden verrichten en koken. Voordat je het weet lig je uitgeput in bed, je voorbereidend op de volgende werkdag.

Al die extra (zorg)taken zorgen ervoor dat ondernemende moeders te weinig verdienen. Die geplande nieuwe badkamer of keuken blijft liggen en ook de auto die aan vervanging toe is moet even wachten. Natuurlijk gaan vaste lasten voor maar er is tegenwoordig een ingang: de lening met historisch lage rente.

Historisch lage rente en geld lenen

Kun je iets met spaargeld financieren dan moet je dit vooral doen. Dat is altijd goedkoper dan geld lenen. Maar wanneer er geen andere uitweg is en die verbouwing, auto, caravan of inboedel moet er echt komen dan is het nu zeker het moment om geld te lenen.

In 2013 betaalde je nog makkelijk 8,90% rente over een lening van € 50.000. In 2020 is dit gezakt naar 3,6%. Over een looptijd van 120 maanden scheelt dit al snel € 120 per maand.

Rente in de toekomst

Rente in de toekomst

Ondanks dat de rente historisch laag staat vragen veel mensen zich af: kan het nog lager? Natuurlijk kan het lager, het is echter niet te zeggen of dit ook gebeurt. Helaas hebben zelfs de beste businessmoms geen glazen bol.

Online geld lenen

Je regelt alles online: ondernemen, boodschappen doen en een vakantie boeken. Dat je online ook geld leent daar kijkt niemand meer van op. Bovendien is online geld lenen een stuk interessanter, je bespaart hier namelijk heel wat tijd en geld mee. Hierbij is het wel belangrijk dat je voor een zogenaamde execution only lening gaat.

Wat houdt dit precies in? Met een execution only lening ontvang je geen persoonlijk financieel advies. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor de informatie die je opzoekt en de keuzes die je maakt. Voordeel van deze vorm van geld lenen is dat je gelijk dure advieskosten bespaart. Kijk maar eens naar de mogelijkheden bij Becam, al jarenlang aanbieder van dit soort goedkope leningen.

Altijd vergelijken, hiermee bespaar je geld

Dat de rente lager staat dan ooit dat is een feit. Hierdoor lijkt het verleidelijk om voor de eerste de beste persoonlijke lening of doorlopend krediet te gaan. Toch is het belangrijk om alert te blijven en aanbieders goed met elkaar te vergelijken. Een enkele procentpunt of afwijkende voorwaarden kan op de eindstreep heel wat schelen.

Het is ook goed om naar het inkomen van de partner te kijken. Met twee inkomens leen je namelijk meer dan met een enkel inkomen. Houd echter wel de maandlasten in de gaten, een lening moet te allen tijden betaalbaar blijven.

You Might Also Like