Lifestyle

Veilig spullen op Marktplaats kopen: een aantal tips

Marktplaats. Een geweldig platform waar je allerlei spullen kunt kopen en verkopen. Niets lijkt te gek daar en wat je ook zoekt: je vindt het er bijna altijd. Toch is het best een spannend iets: spullen kopen van iemand die je niet kent en vaak ook niet ziet. Daarom een aantal tips hoe je veilig spullen kunt kopen op Marktplaats.

Vergelijk

Wanneer je iets op marktplaats voorbij ziet komen wat je erg graag wilt is het handig om de prijzen te vergelijken. Soms wordt iets voor zo weinig geld aangeboden dat je jezelf moet afvragen of het wel realistisch is. Dit geldt natuurlijk ook voor producten met hoge bedragen. Kijk ook eens naar de nieuwprijs van het product en kijk dan of het werkelijkheidsgetrouw is dat er een bepaald bedrag voor gevraagd wordt.

Meestal als iets te mooi lijkt om waar te zijn is dat ook zo.

Betrouwbaarheid

Aangezien je de verkoper niet persoonlijk kent is het goed om voorzichtig te zijn in je contact met diegene. Stuur je berichten ‘gewoon’ via Marktplaats zelf en laat je niet verleiden om op WhatsApp verder te gaan. Wees daarnaast ook alert bij verkopers uit het buitenland en kijk bijvoorbeeld na hoe lang de verkoper al actief is op marktplaats. Wat ook goed is om even te neuzen bij de andere advertentie van de verkoper.

Wil je iets overnemen van iemand voor een flinke som geld, dan is betrouwbaarheid van de verkoper natuurlijk nóg belangrijker. Want het kan je zo een flinke duit kosten als de persoon malafide blijkt te zijn. Het is echter vrij lastig om zelf te ontdekken of iemand wel goedwillend is. Je kunt wel wat dingen nakijken, maar weet dan eigenlijk nog niets. Daarom is het goed om hier iemand voor in te huren. Zo heb je speciale bureaus die voor jou de verhaalsinformatie achterhalen. Op die manier weet je met wie je te maken hebt en of de persoon is wie hij of zij zegt te zijn.

Ophalen

Wil je het risico uitsluiten dat jouw betaalde producten nooit aankomen dan zou je eraan kunnen denken om het niet te laten verzenden maar het gewoon zelf op te gaan halen bij de verkoper. Het is heel begrijpelijk dat je niet voor een paar schoenen helemaal naar de andere kant van Nederland rijdt, maar zijn het schoenen van een paar honderd euro dan kun je er nog eens over denken.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply