Business

Werkkostenregeling versoepeld: 5 tips om hier mee om te gaan

Werkkostenregeling versoepeld

De werkkostenregeling geeft jou als werkgever de mogelijkheid om verschillende vormen van vergoeding aan je werknemers te geven: zonder hier belasting over te hoeven betalen. De vrije ruimte van de werkkostenregeling is per 2020 verhoogd: en dat betekent dat wanneer het totale bedrag onder de 1,7% van de eerste 400.000 euro van de loonsom van alle medewerkers samen valt, je dit onbelast als vergoeding mag geven! In tegenstelling tot de 1,2% van 2019 wordt er ineens vanalles mogelijk. Maar wat voor vergoedingen kun je nu eigenlijk met die werkkostenregeling geven? We hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

1. Kerstpakketten

Dat extra budget geeft je dit jaar de mogelijkheid om de standaard kerstpakketten links te laten liggen en eens in een écht origineel kerstpakket te investeren. Best belangrijk; veel werknemers hechten namelijk meer waarde aan de invulling van het kerstpakket dan je zou denken! Met dit extra budget kun je dus voor een originele invulling gaan en indien mogelijk zelfs aangepast op de specifieke ontvanger!

2. Persoonlijke items

Je mag het budget van de werkkostenregeling ook aan items besteden die jouw werknemers op persoonlijk vlak waarde kunnen bieden: ook wanneer het niet direct een connectie heeft met je branche of onderneming. Denk bijvoorbeeld aan gereedschap (ideaal tijdens de zomer en vakanties), een tablet, een telefoon of een sport abonnement. Op deze manier laat je jouw medewerkers zien dat je ze waardeert met een gift waar ze ook daadwerkelijk echt iets aan hebben.

3. Elektrische fiets

Wil je meer focus leggen op het duurzaam ondernemen en ook je medewerkers motiveren om hier hun bijdrage in te doen? Dan kun je ze in plaats van een auto van de zaak (of een gewone gift) een elektrische fiets van de zaak aanbieden. Niet iedere elektrische fiets zal binnen je budget vallen, maar er zijn ook genoeg keuzes die wel mogelijk zijn. Je kunt je medewerkers vragen zelf wat bij te leggen of de fiets ter lease aanbieden.

Werkkostenregeling openbaar vervoer

4. Openbaar vervoer

Een andere manier om wat focus op het duurzaam ondernemen te leggen én je medewerkers te helpen is met een bijdrage aan het openbaar vervoer. Denk aan een gevulde OV kaart van de zaak of een specifiek abonnement. Jij mag dit belastingvrij giften en je medewerkers kunnen de auto wat vaker laten staan!

5. Privé uitjes

Naast items die je medewerkers in hun privé leven kunnen gebruiken zijn ook uitjes voor je medewerkers of zelfs hun hele gezin een mogelijkheid. Niet iedere medewerker wordt namelijk even vrolijk van een uitje met collega’s en gaat liever met het gezin op pad.

Wat ga jij met de versoepeling van de werkkostenregeling doen?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply