Lifestyle

Zo bespaar jij je geld elke maand

Zo bespaar jij je geld elke maand

Het is je vast wel een keer overkomen: aan het begin van de maand het idee hebben dat je weer volledig voorzien bent van een stevige bankrekening. Vervolgens ben je halverwege de maand en is driekwart van de rekening alweer op. Het is soms lastig voldoende geld te bewaren op je rekening, en daadwerkelijk te sparen. In deze blog geven we je 4 tips voor het wegleggen van geld zodat je er later wat van overhoudt! Zo kan je jezelf nog eens een keer verwennen aan het eind van de maand!

Sparen

Het meest logische voorbeeld wat je kan bedenken is sparen. Wanneer jij het je kan veroorloven, adviseren wij om een deel van je salaris veilig te bewaren op een aparte rekening. Zo heb je altijd een bedrag achter de hand voor het geval je het nodig hebt. Er zijn verschillende manieren om te sparen. Zo kan je bijvoorbeeld ook je geld voor een vaste periode wegzetten bij een bank. Als je tijdens deze periode toch bij je spaargeld wilt, staat hier een bedrag tegenover.

Beleggen

Beleggen

Je kan je geld besparen door wat zuiniger te leven en op jouw essentiële aankopen te letten. Denk hierbij aan het aanhouden van bepaalde acties tijdens het boodschappen doen. Maar beleggen kan ook op andere manieren. Kies ervoor om je lunch voor te bereiden in plaats van een broodje halen wanneer je op het werk bent. Een keer per week geen broodje bestellen kan je zo al gauw twintig euro per maand besparen! Wanneer je dit combineert met voordelig boodschappen doen, hou je per maand een aantal tientjes over.

Extra onderneming

Naast jouw reguliere werk kan je kijken wat je zou kunnen verdienen met bijvoorbeeld een hobby. Door de verkoop van jouw eigen creaties of een handeltje starten kan je met een aantal extra uurtjes in de week wel wat bij verdienen, en het is ook nog eens leuk om te doen! Kan je bijvoorbeeld komen aan specifieke producten zoals sneakers?

Crypto

Een andere optie is om te beginnen met investeren in cryptocurrencies zoals Bitcoin. Hierin kan je zelf bepalen hoe groot het bedrag is en hoever je gaat met investeren. Het voordeel van crypto is dat de koersen snel wijzigingen wat kan zorgen voor snelle winsten. Online vind je veel informatie over de huidige status van crypto prijzen en de koersen. Je kan online zelf beginnen aan het handelen in de cryptocurrency bij een aanbieder zoals Anycoindirect. Hier kan je ook Bitcoin kopen, om zo jouw online wallet te vullen en van start te gaan met handelen!

You Might Also Like