Business Interior Lifestyle

Zó krijg jij meer tijd om thuis te werken

tijd om thuis te werken

Thuiswerken kan een hele uitdaging zijn. Sommigen doen niets liever, terwijl anderen er juist moeite mee hebben. Het werken vanuit huis is in deze coronatijd heel normaal geworden. Toch klagen veel mensen dat ze thuis minder efficiënt werken en ook sneller afgeleid zijn. Heb jij moeite met thuiswerken? Zó krijg jij meer tijd om thuis te werken en om dat op een efficiënte manier te doen.

1.         Ga voor slimme huishoudhulpjes

Er zijn tegenwoordig prima apparaten die je kunnen helpen in het huishouden. Denk bijvoorbeeld aan moderne robotstofzuigers. Zo’n robot kan elke dag (of zelfs ’s nachts) je huis stofzuigen. Je hoeft na het zuigen alleen maar even het bakje te legen en voila: je vloer is weer schoon. Super handig en jij hoeft je er niet druk om te maken of het wel netjes blijft.

2. Praktische apparaten

Naast slimme huishoudelijke apparaten zijn er ook apparaten die niet slim hoeven te zijn, maar die je wel nodig hebt. Een goede wasmachine kan je bijvoorbeeld heel veel tijd besparen. Kies een wasmachine die goed bij jouw gezin past en die je al het gemak biedt dat je maar kunt wensen. Datzelfde geldt uiteraard voor andere apparaten, zoals de vaatwasser. Praktische apparaten zorgen ervoor dat jij met een minimum aan moeite en tijd zoveel mogelijk resultaat haalt. Je hoeft je minder druk te maken over huishoudelijke klusjes, waardoor je geconcentreerder kunt werken.

3. Maak duidelijke afspraken

Het huishouden kan heel efficiënt worden gemaakt met de juiste apparaten en hulpjes. Maar dan nog steeds is het gemakkelijk om afgeleid te raken. Het is heel verleidelijk om even snel wat klusjes te doen ‘nu je toch thuis bent’. Daarom maak je duidelijke afspraken. Met jezelf én met andere leden van het gezin. Wees vooral streng tegen jezelf als het gaat om klusjes onder werktijd: begin er gewoon niet aan. Ook aandacht voor gezinsleden zal beperkt moeten blijven – tenslotte had je op je werk ook niet de tijd om uitgebreid te kletsen, een spelletje te doen of op pad te gaan.

4. Wen aan prettige routines

Het werk gaat het beste wanneer je gewend bent aan een bepaalde routine. Het is lastiger om hier thuis aan te denken. Je hoofd heeft de neiging om de ‘thuis-routine’ aan te houden terwijl je eigenlijk aan het werk bent. Dus is het goed om nieuwe routines te bedenken die voor jou prettig werken. Bijvoorbeeld dat je om 8 uur begint met je werk en om half 10 een bakje koffie neemt. Door je dag prettig in te delen en vaste routines aan te houden, kun je sneller en efficiënter werken terwijl je thuis bent. Bovendien zorgen vaste routines voor minder stress, wat zeker in corona-tijd heel prettig is.

Thuis werken is best weleens lastig. Je hebt de neiging om bezig te gaan in het huishouden of om klusjes te doen die je anders niet doet. Toch heeft thuiswerken ook diverse voordelen. Zo kun je, als andere gezinsleden weg zijn, rustiger werken dan op een druk kantoor. Frustraties op het werk hebben vaak te maken met collega’s, die je nu dus veel minder ziet. Ook bespaart thuiswerken je soms een lange reistijd, waardoor je nu meer tijd hebt voor andere dingen. Met deze 5 tips krijg jij meer tijd om thuis te werken.

You Might Also Like