Business Lifestyle

Meer uit je Instagram halen met déze Instagram tips

Meer uit je Instagram halen met déze Instagram tips

Of je het nu leuk vindt of er eigenlijk helemaal geen zin in hebt: als influencer of met een bedrijf heb je tegenwoordig veel aan Instagram. Je kunt hier veel mensen aanspreken en verschillende vormen van content delen met je volgers. Maar dan moet je natuurlijk wel even weten hoe je het slim kunt aanpakken. Lees verder voor onze tips om (nog) meer uit je Instagram te halen!

Instagram tips: de basis ligt bij je profiel

Hoewel je natuurlijk het grootste deel van de tijd bezig bent met het plaatsen van foto’s of video’s, is het verstandig om bij de basis van je Instagram account te beginnen: je profiel! Zorg voor een goede en duidelijke profielfoto. Denk goed na over je bio op Instagram: maak hierin duidelijk wat je precies doet en wie je bent. Het moet helder en begrijpelijk zijn, maar tegelijkertijd het liefst persoonlijk en informeel. Grappig, kan ook zeker – als dat bij jou past.

Tips voor Instagram: plaats unieke en persoonlijke content

We blijven even hangen in het straatje van persoonlijkheid. Dit is enorm belangrijk als we het hebben over Instagram tips! Plaats dan ook unieke en persoonlijke content: laat jezelf zien, doe geen andere mensen na en houd het niet te zakelijk. Het gaat er op Instagram juist over om ‘echt’ contact te maken.

Gebruik alle Instagram features

Instagram begon jaren geleden alleen met het plaatsen van beelden in de feed, maar door de tijd heen zijn er veel meer features aan Instagram toegevoegd. Zo is het ook belangrijk om Instagram Stories te gebruiken: deze beelden worden vaak zelfs veel beter bekeken dan de beelden die je post op je feed. Wissel af tussen het plaatsen van foto’s en video’s. En probeer ook eens Instagram Reels en IGTV uit: het is leuk om hiermee te spelen. Je kunt verder ook een keer proberen om live te gaan, bijvoorbeeld met een Q&A of een andere gespreksvorm met je volgers die op dat moment meekijken.

Instagram bedrijf tips: verkopen via Instagram

Wist je dat je ook een soort shop kunt toevoegen aan je Instagram profiel? Dit is ideaal als je een winkel hebt en producten verkoopt! Je kunt ze hieraan toevoegen, en zo kunnen mensen vanaf je Instagram profiel veel makkelijker je producten bestellen. Ook dit is absoluut de moeite waard om op te zetten en kan bijdragen aan meer succes op Instagram.

Ga het gesprek aan

Hoewel je misschien de neiging hebt om voornamelijk te zenden op Instagram, door nieuwe content te plaatsen, is het ook belangrijk om met anderen in gesprek te gaan. Volg interessante personen, en laat reacties achter bij wat zij plaatsen! ‘Lege’ reacties hebben niet veel zin, zoals een paar emoji’s. Je kunt beter de tijd nemen om echt iets waardevols te reageren. Zo val je meer op en krijg je meer waardering: dat kan uiteindelijk ook absoluut leiden tot meer volgers op Instagram!

Lees ook! Een cursus volgen via instagram: wat zijn de voordelen?

You Might Also Like