Business

#5 Businessmom: Saskia is fulltime blogger op de grootste family travel blog

Deze week is het de beurt aan Saskia, zij is fulltime blogger op de grootste family travel blog van Nederland!

Wie ben je en hoe ziet jouw gezin samenstelling eruit?
Ik ben Saskia, getrouwd en moeder van een dochter van 10 en een zoon van 8.

Je bent een business mom, wat is de naam van jouw bedrijf en wat doe je en voor wie?
Ik ben eigenaar van KidsErOpUit, het grootste familytravelblog van Nederland. Samen met een vast team van bloggers schrijf ik over vakanties en uitjes met kinderen, zowel in Nederland als in Europa. Er zit een soort idealisme achter. Ik wil ouders laten zien dat heel veel activiteiten nog steeds kunnen als je kinderen hebt. Je bent niet veroordeeld tot het krijspaleis of die camping met alleen maar animatie. Wij laten zien dat je met kinderen super goed naar musea kan of kunt wandelen. Maar ook paragilden hebben we met kinderen gedaan. Eigenlijk is niets te gek. Door onze ervaringen te delen inspireren we andere ouders om er meer op uit te gaan met hun kinderen.

Hoe ben je op het idee gekomen om businessmom te worden?
Haha, het doel was nooit om business mom te worden. Het begon als hobby en liep al heel snel uit de hand. Daar heb ik overigens geen seconde spijt van gehad.

Hoe ziet de toekomst er voor jouw bedrijf uit?
We blijven doorgaan met wat we doen. Dit jaar wordt de website complete gerestyled en daarmee wordt het echt hét startpunt voor ouders die een vakantie of uitje zoeken. Er komen zelfs online reisgidsen bij die specifiek op gezinnen gericht zijn.

Omschrijf jezelf als moeder
Betrokken en ondernemend. Ik vind het mijn taak als ouder om ze te laten opgroeien tot zelfstandige en evenwichtige volwassenen. Ik ben niet van het te veel pamperen, maar er wel altijd voor ze zijn als ze je nodig hebben.

Wat vind je het leukste aan het moederschap?
Lastige vraag! Ik geniet van een spontane knuffel en natuurlijk van heerlijk eropuit gaan met elkaar.

Hoe ervaar je de combinatie van het moederschap en ondernemerschap?
Dat vind ik goed te doen. Het ondernemerschap biedt flexibiliteit die je als moeder nodig hebt.

Hoe zorg jij voor de perfecte balans tussen werk en privé?
Eehhh…. Geen idee of ik de perfecte balans heb gevonden. Elke keer als er iets verandert qua werk of privé is het zoeken naar een nieuwe balans. Daarbij probeer ik kritisch te kijken naar wat echt belangrijk is. ‘Nee’ durven te zeggen is daarbij van essentieel belang.

Nu je een businessmom bent, zou je ooit nog voor een baas willen werken?
Ik combineer ‘businessmom’ met een parttime baan. The best of both worlds zeg maar. ‘Voor een baas werken’ klinkt trouwens best raar in mijn oren. Ik heb een functie met veel vrijheid waarin ik ook volop van alles kan ondernemen, dus geen ‘baas’ die continu in m’n nek hijgt of zegt wat ik moet doen.

Wat zou je aan andere moeders en startende ondernemers als advies mee willen geven?
Volg je hart!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply