Lifestyle

5 tips om heerlijk te ontspannen

Ontspanning tips

Als werkende moeder heb je het er vaak maar druk mee, en het continu zoeken naar een balans tussen privé en werk kan ontzettend stressvol zijn. De juiste manier van ontspannen kan er daarentegen voor zorgen dat jij veel minder stress ervaart en iedere dag vol energie zit. Maar hoe maak je nu tijd voor ontspanning in een druk leven? We geven je een aantal handige, praktische tips die je bijna iedere dag toe zou kunnen passen.

1. Duik het water in

Heb je even een paar vrije uurtjes? Duik dan het water in. Ga naar het lokale zwembad of de sportschool en trek een paar baantjes in het water. Ontspan vervolgens even lekker in de jacuzzi en sluit je ontspannende uurtjes af met een tijdje in de sauna of het turkse stoombad. Niet alleen geeft dit je lichaam en geest weer energie, het brengt ook allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee. Wil je het helemaal goed aanpakken en iedere dag op deze manier kunnen ontspannen, schaf dan een jacuzzi aan om ook in eigen huis heerlijk te kunnen ontspannen!

Tips om heerlijk te ontspannen

2. Haal adem door je buik

Heb je wat minder tijd tot je beschikking? Pak dan even een paar minuutjes voor jezelf en concentreer je op je ademhaling: je kunt dit ook gewoon tijdens de bezigheden van de dag doen. Een van de beste tips tegen stress is namelijk de buikademhaling; het zorgt ervoor dat je minder gespannen bent. Je lichaam krijgt meer zuurstof binnen en zorgt voor ontspanning. Concentreer je even vijf seconden op een ademhaling via je buik, en adem vervolgens vijf seconden rustig uit. Wanneer je dit een minuutje of drie doet, zul je zien dat je jezelf al een stuk meer ontspannen voelt.

3. Doe iets creatiefs

Hoewel je er niet meteen aan zou denken bij het woord ‘ontspanning’ is juist een creatieve activiteit iets wat je ontzettend veel ontspanning kan geven: met, of zonder de kinderen. Knippen, plakken, kleuren en schilderen zijn activiteiten die je verstand even op nul zetten. Je gedachten verdwijnen naar de achtergrond en je gaat volledig op in wat je doet. De ideale manier om op een leuke manier te ontspannen!

4. Lees een goed boek

Kun je ergens even een momentje voor jezelf pakken? Zoek dan een rustig, fijn hoekje op en lees een paar hoofdstukken (of pagina’s) uit een goed boek. Het is de ideale manier om je gedachten even stil te zetten en even aan helemaal niets te denken.

5. Luister naar je favoriete muziek

Heb je een bepaald album waar je helemaal gelukkig van wordt? Ga dan even in je rustige hoekje zitten en luister een aantal nummers van dit album vol concentratie. Geloof het of niet, maar na een half uurtje ben jij helemaal ontspannen én goedgehumeurd!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply