Business

#8 Businessmom: Jessica verkoopt kinderfeestjes

Deze week is het de beurt aan Jessica, zij verkoopt op haar website verschillende soorten kinderfeestjes. Heb je geen inspiratie voor een kinderfeestje? Dan komt www.vankaat.nl van pas!

Wie ben je en hoe ziet jouw gezin samenstelling eruit?
Ik ben Jessica, oftewel Kaatje.  Getrouwd met Martijn, moeder van twee dochtertjes Julie (11) en Evie (9).

Je bent een business mom, wat is de naam van jouw bedrijf en wat doe je en voor wie?
Met mijn  bedrijf van Kaat (www.vankaat.nl) verkoop ik kinderfeestjes. Voor ouders die wel een thuisfeestje willen geven, maar geen tijd of inspiratie hebben om het feestje zelf te organiseren. Feestjes met leuke thema’s die je zelf thuis kan geven. Het professorfeestje,  unicornfeestje en het parfumfeestje zijn de populairste feestjes.

Daarnaast blog ik ook. Over alles wat met kinderfeestjes te maken heeft, van thema’s en cadeautips tot traktaties. Maar ook over leuke dingen doen met je kids, vakanties en mijn belevenissen als moeder.

Hoe ben je op het idee gekomen om businessmom te worden?
Sinds het eerste kinderfeestje van mijn oudste dochter krijg ik al maanden voor de verjaardagen van mijn meiden ‘feestkriebels’. Het bedenken en uitvoeren van originele kinderfeestjes en thema’s vind ik superleuk. Ik heb te veel leuke ideeën dat het zonde is om een heel jaar te moeten wachten op het volgende verjaardagsfeestje.

Daarom wil ik andere kids van mijn feestideeën mee laten genieten. Wel  een uitdaging, want ik wil dat het een feestje ‘om nooit te vergeten’ wordt. Een feestje dat kinderen zich later nog herinneren. Net zoals de fijne herinneringen die ik aan mijn eigen kinderfeestjes van vroeger heb.

Na veel feestjes, enthousiaste reacties en ‘je moet hier echt iets mee doen’, besloot ik van mijn hobby mijn werk te maken. Zo werd ik bijna twee jaar geleden business mom!

Hoe ziet de toekomst er voor jouw bedrijf uit?

Zou leuk zijn om dat al te weten! Mijn droom is dat nog meer kinderen mijn kinderfeestjes geven met hun verjaardag. Niet alleen de feestjes die ik nu aanbied, maar ook nieuwe feestjes. Dus dat kids (en hun ouders) elke verjaardag weer een nieuw themafeestje kunnen uitkiezen.

Omschrijf jezelf als moeder
Stilzitten kan ik niet, dus ik ben altijd met iets bezig. Maar dat doe ik dan wel redelijk georganiseerd. En volgens mijn meiden mogen ze best veel en ben ik altijd in voor spontane en gekke dingen.

Wat vind je het leukste aan het moederschap?
Om mijn dochtertjes te zien genieten van de meest kleine dingen. En om te zien hoe ze zich ontwikkelen in hun  eigen persoontje (wat wel ’s uitdagend kan worden met een bijna puber in huis).

Hoe ervaar je de combinatie van het moederschap en ondernemerschap?
De vrijheid om alles zelf in te delen is ideaal als moeder zijnde. Zo heb ik veel tijd samen met mijn dochtertjes. Ik kan overal bij zijn en veel met ze doen. Nadeel is wel dat je die tijd ’s avonds compenseert.

Hoe zorg jij voor de perfecte balans tussen werk en privé?
Perfect is die balans niet echt! Ik probeer niet te werken als de meiden thuis zijn. Dus werk ik als de meiden op school of aan het sporten zijn en ’s avonds als ze in bed liggen.  Na schooltijd ben ik er dus volledig voor de meiden.

Maar ja, bestellingen zijn niet te plannen. Dus als ik een bestelling  krijg als de kids thuis zijn, dan stuur ik wel zo snel mogelijk een bevestiging. Vind ik namelijk wel zo netjes naar de klant. Het feestpakket maken, dat doe ik pas als ze er niet zijn. Tenzij het vakantie is natuurlijk.

Nieuwe feestjes uitproberen, dat gebeurt wel als de meiden thuis zijn. Samen met hun vrienden en vriendinnen testen ze dan een compleet nieuw themafeestje. Kan ik zien of het werkt en de kids zeggen wat ze er van vinden. Dus de meiden geven vaker dan 1 keer per jaar een kinderfeestje!

Nu je een business mom bent, zou je ooit nog voor een baas willen werken?
Nee, dat denk ik niet. Ik ben echt helemaal gewend aan alle vrijheid,  alles zelf mogen bedenken,  beslissen en uitvoeren. Dat krijg je bij een baas niet.

Wat zou je aan andere moeders en startende ondernemers als advies mee willen geven?
Heb je een goed plan, ga er dan voor! Als je het nu niet doet, doe je het waarschijnlijk nooit meer.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply