Lifestyle Mama

5 tips om het avondeten leuker te maken voor je kinderen

5 tips om het avondeten leuker te maken voor je kinderen

Is het bij het avondeten altijd weer een strijd om ervoor te zorgen dat je kinderen het bord leegeten? Dat kan heel lastig zijn! Je wilt immers dat je kind alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt en daarnaast is het ook wel zo fijn als het gezellig is aan tafel. Gelukkig zijn er verschillende tips om het avondeten voor kinderen leuker te maken!

Avondeten met kinderen: samen koken

Er is misschien niet elke dag de tijd voor, maar van tijd tot tijd is het toch slim: kook samen met je kind! Zo weet hij of zij beter wat erin gaat. Zorg dan ook voor een afwisseling van groenten. Er gaat heus niet alleen vieze broccoli in de ovenschotel, maar ook lekkere tomaatjes. En kijk eens naar die laag kaas! Om maar wat te noemen. Daar komt bij dat je kind meer geneigd is om op te eten wat hij of zij zelf heeft gemaakt. Er zit tijd en moeite in. Op die manier kan er met trots worden gegeten.

Extraatje bij een gerecht

Je kunt voor kindvriendelijk avondeten zorgen door iets extra’s toe te voegen aan de maaltijd. Denk aan de bekende pot appelmoes op tafel – zo kan er een zoet laagje over het gerecht worden gegooid, wat het geheel beter behapbaar maakt. Ook een laagje geraspte kaas doet al snel wonderen.

Leestip! 7 tips voor gezonde ontbijtjes voor jou én je hele gezin

Avondeten kids: feest op het bord

Een leuk idee om het kinder avondeten te verbeteren: maak er een feestelijke creatie van op het bord! Kijk maar eens op het onderstaande voorbeeld. Zo is het ineens veel interessanter om dat maaltje op te eten. Je kunt je kinderen ook vragen om te helpen bij het bedenken en maken van dit soort grappige decoraties.

5 tips om het avondeten leuker te maken voor je kinderen

Laat je kinderen meedenken

Het kan tevens helpen bij avondeten met kinderen om je kids mee te laten denken over de ingrediënten. Zeker als ze wat ouder zijn is dat een goede optie, maar bijvoorbeeld ook al bij avondeten met een peuter van 2 jaar. Laat je kids suggesties doen over de ingrediënten die ze graag eten. Leg uit dat er echt niet elke dag pannenkoeken of patat kan worden gegeten – maar geef hier af en toe ook gewoon aan toe. Verder is dit een ideale manier om erachter te komen welke groenten je kids wél lusten. Als ze zelf iets gezonds om te eten moeten verzinnen, komt er meestal wel een idee naar boven.

Avondeten met kind op een andere locatie

De kans is groot dat je altijd aan de eettafel eet met je kids: daar is de tafel immers voor bedoeld. Om voor wat meer afleiding te zorgen, kun je het juist eens proberen om op een andere locatie te eten. Denk aan de eettafel buiten als het mooi weer is. Ga lekker in een park eten. Of, als je het echt even niet meer weet, eet een keertje op de bank. Zo gaat er minder aandacht uit naar dat ‘vieze’ eten op het bord. Voor je het weet heeft je kind het zo ineens opgegeten!

Verder lezen? 4x handige tips om je kinderen te motiveren om op te staan uit bed

You Might Also Like