Interior

Een kleine woonkamer optimaal benutten

Kleine woonkamer optimaal benutten

Niet iedere woning heeft een even grote hoeveelheid ruimte om te benutten. Dat wil echter niet zeggen dat je niet voldoende mogelijkheden hebt met een klein huis en kleine woonkamer. Het vergt wat creativiteit maar met de tips die je in dit artikel gaat lezen kun jij je ruimte zo effectief mogelijk benutten!

#1 Werk de hoogte in

Kijk omhoog! Het beginnen van . Gebruik je muur van boven tot onder om bijvoorbeeld opbergruimte te creëren. Door effectieve opbergruimte te maken bespaar je de ruimte van losse kasten die erg veel ruimte in beslag nemen. Neem hier je nissen (als je die hebt) ook in mee. Plaats zwevende plankjes in je nis en binnen no time heb jij je ‘nutteloze’ nis omgetoverd tot bonusboekenkast.

#2 Zweven maar

Het gebruik van zwevende planken is dus enorm effectief. Ook zwevende bijzettafeltjes, kastjes, tv meubels en lampen komen ten goede aan het ruimtelijke gevoel. Wil je de ruimte optimaal benutten? Hang dan je tv aan de wand. Dit kan al snel 2 á 3 vierkante meter schelen!

Kleine woonkamer inrichten

#3 Kleuren kiezen

Waar donkere kleuren garant staan voor een warm en knus effect geven lichte kleuren een ruimtelijk en fris gevoel. Denk vooraf dus goed na over je kleurenpalet wanneer je een kleine woonkamer gaat inrichten. Het gebruik van frisse voorjaarskleuren zal ten goede komen van de ruimte in je woonkamer!

#4 Optische illusie

Een andere mogelijkheid om ruimte te creëren is de ruimte groter te laten lijken dan hij daadwerkelijk is. Leg je laminaat in de lengte en je woonkamer oogt langer. Leg ze in de breder en het zal een breder effect geven. Daarnaast is het van belang dat je voldoende lichtinval hebt. Kies raambekleding die voldoende licht doorlaat. Vitrage of linnen gordijnen zijn hier uitstekende opties.

Wij zijn benieuwd naar je eindresultaat!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply