Lifestyle

Hoe maak je tijd voor ontspanning?

Veel ondernemers vinden het lastig om een goede balans te vinden tussen hun werk en hun privéleven. Ze hebben het zo druk met hun bedrijf, dat ze eigenlijk nauwelijks de tijd nemen om te ontspannen. Zonde! Om het beste uit jezelf te halen, heb je namelijk voldoende ontspanning nodig. In dit artikel lees je hoe je extra tijd maakt om te ontspannen.

Plan een vast momentje voor jezelf in

Je neemt je iedere week voor wat meer te ontspannen. Aan het einde van de week moet je echter steeds weer concluderen dat je niet voldoende ontspannen hebt. De week is weer voorbij gevlogen, zonder dat je een momentje voor jezelf hebt genomen.

Hier kun je verandering in brengen door een vast momentje voor jezelf in te plannen. Dit kun je iedere dag doen, maar ook om de dag of alleen in het weekend. Op jouw ontspanningsmomenten houd je je niet bezig met je werk, maar ook niet met de kids. Spreek met je partner af dat hij zich even bezig houdt met de kinderen, zodat jij echt even tot jezelf kunt komen.

Durf ‘nee’ te zeggen

Veel ondernemers vinden het lastig om ‘nee’ te zeggen. Niet alleen tegen klanten, maar ook tegen mensen in hun sociale omgeving. Durf je geen ‘nee’ te zeggen, dan zit je iedere avond te werken en ben je ieder weekend bezig met verhuizingen van vrienden, vrijwilligerswerk en ga zo maar door. Leer je ‘nee’ te zeggen, dan heb je ineens veel meer tijd over. Deze tijd steek je lekker in jezelf.

Werk niet te vaak over

Af en toe overwerken is prima. Sterker nog, veel ondernemers zitten ’s avonds nog te werken. Het is echter niet de bedoeling om iedere avond over te werken: je vrije tijd is ook erg belangrijk! Spreek met jezelf af dat je maximaal een of twee avonden per week doorwerkt en houd je laptop op andere avonden gewoon dicht.

 

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply