Business

Juridische tips voor internationaal ondernemen

Wil je jouw business over de Nederlandse grenzen brengen? Dan is het goed om je eerst goed te verdiepen in het internationaal ondernemen. Dit doe je onder andere door enkele juridische tips voor internationaal ondernemen door te lezen.

Vertaal je Algemene Voorwaarden

Hoogstwaarschijnlijk heb je al Algemene Voorwaarden voor je bedrijf opgesteld. De kans is groot dat je deze voorwaarden in het Nederlands hebt geschreven, aangezien je tot voor kort enkel in Nederland actief was met je bedrijf. Als je in het buitenland gaat ondernemen, laat je de Algemene Voorwaarden vertalen. In ieder geval in het Engels, eventueel in een of meerdere extra talen.

Verdiep je in je nieuwe markt

Of je jouw business nu in China gaat introduceren of de Belgische markt gaat betreden: het is goed om je in je nieuwe markt te verdiepen. Welke wetten en regels gelden er in dit land, waar jij als ondernemer rekening mee moet houden? Zijn er bepaalde juridische verschillen waar je rekening mee moet houden als ondernemer? En hoe zit de cultuur in elkaar? Is er iets waar je als ondernemer rekening mee moet houden? Deze vragen moet je zeker beantwoorden als je succesvol internationaal wil gaan.

Zorg voor goede contracten

Wat voor contracten je ook aangaat in het buitenland: deze moeten altijd goed zijn. Ook is het erg belangrijk dat beide partijen, dus zowel jij als je klant/leverancier/zakelijke relatie het contract tussen jullie ondertekenen. Zonder (ondertekend) contract kun je helemaal niets als er iets mis gaat tussen jou en je klant, je leverancier of je zakelijke relatie in het buitenland. Daarom is het belangrijk veel tijd te steken in het opstellen van goede contracten, die in het buitenland ook als zodanig erkend worden.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    E-legal
    6 november 2018 at 15:08

    Dankje voor de informatieve blog!

Leave a Reply