Lifestyle Mama

Hoe maak je kerst leuk(er) voor je kinderen?

Hoe maak je kerst leuk(er) voor je kinderen?

Het is een eeuwig dilemma: kinderen houden meer van het vieren van Sinterklaasavond, volwassenen vinden vaak kerst net wat interessanter. Je kunt natuurlijk beide feesten vieren, of één van de twee wat uitgebreider dan de ander. Het ligt ook wel een beetje aan de leeftijd van je kinderen. Zijn ze oud genoeg om ook het kerstfeest te kunnen vieren? Zó zorg je dat je kerst vieren met kinderen leuk maakt!

Leg het kerstfeest uit

Van Sinterklaas weten kinderen vaak een heleboel. Dat maakt het feest levendig en zorgt dat het een waar spektakel is. Vergeet niet dat er achter het kerstfeest ook een heel verhaal zit! Verdiep je hier zelf eens in, en vertel ook hierover aan je kinderen. Zo kan het kerstfeest ineens een stuk interessanter zijn. En wie weet steek je er zelf ook nog iets van op: nog een voordeel aan kerst met kinderen vieren!

Cadeaus met kerst

Uiteraard helpen cadeaus om het kerst vieren met kinderen leuker te maken. Zijn er met Sinterklaasavond al veel cadeaus uitgepakt? Met kerst is een extra kleinigheidje dan wellicht nog een mooi gebaar. Lees ook! De decembermaand komt eraan: 5x leuke cadeau ideeën. Cadeaus zijn natuurlijk niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen! Iedereen kan in de watten worden gelegd.

Kerstversieringen en -knutselen met kinderen

Kids zijn graag creatief in de weer. Maak kerst met kinderen daarom leuker door de kerstdecoratie samen te verzorgen. Maak kerstversiering met kinderen en ga kerstknutselen met kinderen. Op YouTube zijn er een heleboel DIY projecten te vinden waar jullie mee aan de slag kunnen gaan. Dat is direct een tof idee voor een gezellige activiteit in het weekend, op een regenachtige dag. Van een kerstkrans tot een kaarsenhouder: er is van alles te bedenken om te maken.

Kerstdecoratie op de kamer

Om het kerstfeest nog wat persoonlijker te maken voor kinderen, kan het helpen om ook kerstdecoratie op de kinderkamer te plaatsen. Denk aan een klein kerstboompje op het nachtkastje, of wat kerstballen in de vensterbank. Zo gaat het kerstfeest meer leven voor een kind.

Kerstmenu met kinderen

Kerst draait toch ook wel een beetje om het eten. Vier je kerst met kinderen? Houd hier dan rekening mee bij het kerstmenu. Je kunt een apart kerstmenu voor kinderen maken, en voor de volwassenen die komen dineren iets anders maken. Of ga voor een tafel vol lekkers waar iedereen van houdt. Het is bijvoorbeeld niet gek dat gourmetten zo populair is met de feestdagen: daar kan vrijwel iedereen lekker van eten. Eet smakelijk en een vrolijk kerstfeest!

You Might Also Like