Mama

Top 9 leukste kledingmerken voor meisjes

Een van de leukste dingen als moeder is het kopen van kleding voor kinderen. En dan het liefst voor meisjes want daarin is echt zoveel keus. Zoveel minder als voor jongens. Ook wel begrijpelijk want terwijl er voor jongens alleen broeken en korte broeken zijn kun je voor meisjes kiezen uit rokjes, korte broeken, lange broeken, leggings, maillots en nog veel meer. Tijd om mijn top 9 aan leukste kledingmerken voor meisjes op een rij te zetten.

Bampidano

Dit kledingmerk voor zowel jongens als meisjes bestaat alweer meer dan 15 jaar en is van Nederlandse oorsprong. Het hoofdkantoor staat in Brabant, waar alle kleding wordt ontworpen door Liliana Heijmerink. De kleding is zowel in Nederland als Frankrijk te koop en werkt doorgaans met rustige tinten en simpele motieven.

Like Flo

Like Flo is de meisjescollectie van het Nederlandse merk Flo. Een heel hip en vrolijk merk met kleding van zeer goede kwaliteit. Elk seizoen zijn er weer andere thema’s en collecties van dit prachtige merk te vinden waarbij er altijd rekening wordt gehouden met het comfortabel zitten van de kleding. Kleding van Like Flo springt er echt uit en valt zeker op.

Quapi

Ook Quapi is een merk die er zeker uit springt qua kleur en kwaliteit. In dit rijtje is dit alweer het derde Nederlandse kledingmerk. Toch geweldig hoe er hier in Nederland zoveel leuke merken worden ontwikkeld en Quapi mag dan ook zeker niet ontbreken in dit ritje. De pasvorm sluit ontzettend goed aan, de kleding is comfortabel en het wordt van hoogwaardig materiaal gemaakt. De collectie van quapi gaat van maat 56 tot en met 164. Voor meisjes (en jongens) van 0 tot 12 jaar dus.

Noppies

In eerste instantie dacht ik bij Noppies alleen aan babykleding. Leuk voor de baby meisjes dus. Maar tegenwoordig hebben ze ook echt hele leuke kleding voor zowel kleuters als de wat oudere kinderen in de vorm van het zustermerk Nop. Noppies is een Nederlands merk dat eigenwijze en makkelijk te combineren kleding ontwerpt. De collecties zijn niet alleen heel mooi, maar ook comfortabel en functioneel. Noppies kiest bewust voor de zachtste materialen, dus heerlijk om te dragen.

Tumble & Dry

Waar het bij Noppies vooral om zacht en functioneel gaat is Tumble ‘N Dry juist weer een wat stoerder merk. Speciaal voor stoere, actieve en coole kinderen in de leeftijd van nul tot twaalf jaar. Het is de ambitie om stoere, frisse en vooral ook betaalbare kinderkleding op de markt te brengen.

Hema

Wie kent de Hema nu niet? Vroeger had je er nog niet echt kinderkleding maar nu is het niet meer weg te denken. Vooral voor de basic kleding kun je hier heel fijn terecht. Ze hebben ook altijd hele leuke kleding voor de babymeisjes, maar ook voor de al grotere meiden. En zeer betaalbaar. Zeker een niet te missen ‘merk’ in dit rijtje.

Z8

Ook van dit merk heb ik een aantal stoere en leuke items in de kasten van de kinderen hangen. In 2004 begon Z8 met babykleding maar inmiddels hebben ze ook voor de grotere kinderen allerlei gave hippe outfits. Deze kleding heeft een perfecte pasvorm en gaat altijd heel goed mee in de trends.

Cakewalk

Cakewalk is een Nederlands merk kinderkleding met hele leuke vrolijke mode voor meisjes t/m ongeveer 12 jaar. Het merk kenmerkt zich door fantastische kleuren, originele printen, vrolijke dessins en fleurige details. De printen komen zowel in de leggings als in de shirts in kleine details terug, zoals in randjes en laagjes.

Zeeman

Wilde je vroeger liever niet gezien worden in de Zeeman of in kleding van de zeeman is dat nu echt anders. Deze kleding is ontzettend betaalbaar maar volgt toch ook de laatste trends. Het is vaak hele fijne goedzittende kleding die je kinderen met veel plezier dragen. Het enige nadeel is dat het na een paar keer dragen/wassen niet echt meer mooi is. Maar voor dat geld… koop je gewoon weer iets nieuws.

Wat is jouw favoriete kledingmerk voor meisjes?

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply