Business

Me time voor een drukbezette business mom

Me time. Iets wat als drukbezette business mom misschien onbereikbaar lijkt, maar echt wel te doen. Het is een kwestie van prioriteiten stellen. Ik weet dat dit makkelijker klinkt dan het ook echt is. Maar ook wij als werkende moeders hebben recht op tijd voor onszelf. En het mooie is, wij zijn ook de enige die hier zelf voor kunnen zorgen.

Balans bestaat niet

Tegenwoordig is het woordje balans ontzettend hip geworden. Iedereen is op zoek naar balans. Alsof dat ook echt bestaat. Maar balans bestaat niet. Tenminste niet als iets wat je kunt vinden en vasthouden. Het is echter wel iets wat invloed heeft op je leven. Te weinig slapen of slecht eten heeft invloed op je gemoedstoestand. Je zult dan ook zien dat wanneer je gezond en regelmatig gaat eten en op tijd naar bed gaat je jezelf opeens veel meer in balans voelt.

Zo zijn er nog veel meer dingen die ervoor kunnen zorgen dat je in balans blijft, of in ieder geval het gevoel hebt meer in balans te zijn. Me time, oftewel tijd voor jezelf is er daar een van.

Tijd voor jezelf: hoe creëer je dat?

Tijd voor jezelf is ontzettend belangrijk. Want ga je altijd maar door en door, dan is de kans op een burn-out erg groot. Maar hoe kun je als drukbezette werkende moeder ook nog tijd voor jezelf vrij maken? Met slechts een aantal kleine aanpassingen moet dit al lukken.

Pak klusjes die in je 5 minuten kunt doen direct op

Misschien een gekke tip als het gaat over me time, maar het is goed om de dingen die weinig tijd kosten direct te doen. Wanneer je het uitstelt en het op een later moment wilt oppakken zul je zien dat het ten koste gaat van je avondje vrij of wanneer je eigenlijk een boek wilt lezen.

Doe het huishouden als de kinderen wakker/thuis zijn

Veel moeders vinden het niet ‘gezellig’ om het huishouden te doen wanneer de kinderen thuis en/of wakker zijn. Ze willen vooral qualitytime met hun kinderen. Dat is logisch, maar gaat wel ten koste van je eigen tijd. Even stofzuigen terwijl je kinderen lekker aan het puzzelen zijn. Of de keuken dweilen terwijl ze achter in de tuin spelen. Niets mis mee en het zorgt ervoor dat je op andere momenten ‘vrij’ bent.

Neem een schoonmaakster

In het verlengde van de vorige tip: huur een schoonmaakster in zodra het budget technisch kan. Dit staat bij mij bovenaan mijn wensenlijst voor wanneer mijn inkomen toeneemt. Door iemand één keer per week of per twee weken de grote klussen te laten doen heb ik meer tijd voor mijn gezin, vrienden, familie en vooral voor mezelf.

Zorg voor een hobby

Iets waar ik mezelf vaak op betrap is dat wanneer ik even ‘niets’ te doen heb ik Netflix ga kijken. Echter voelt dit nooit als echte me time. Natuurlijk is het heerlijk om je verstand op nul te zetten en series te bingewatchen. Maar ik voel me veel meer in balans wanneer ik een van mijn hobby’s heb mogen uitvoeren. Denk daarbij aan fotograferen, boeken lezen en dansen.

Zeg nee

Iets anders wat erg belangrijk is voor je eigen me time is het zeggen van nee tegen anderen. Ze zeggen niet voor niets dat een nee tegen een ander, een ja is voor jezelf. Vind je het dus moeilijk om nee te zeggen? Bedenk dan vooral dat je ja zegt tegen jezelf.

Plan het in

De laatste tip om toch wat me time te krijgen als drukke moeder en ondernemer: plan je me time in. Laat het niet afhangen van of je nog wel ergens tijd hebt. Maar plan het gewoon in je week in. Zo heb ik standaard op de woensdagochtend in mijn agenda me time in gepland. Dan kan ik lekker doen wat ik graag wil en hoef ik even geen huishouden, geen kinderen, helemaal niks. Heerlijk! Dat maakt me ook een stuk productiever op andere momenten en dagen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply