Business

Meer geld verdienen met je blog

Zo verdien je geld met bloggen

Er zijn vijf manieren waardoor je geld kunt verdienen met bloggen. Welke manier het meest effectief is, dat ligt ook een beetje aan jezelf en de niche die je kiest. Daarnaast is het ook belangrijk om het doel voor ogen te houden. Wil je echt leven van je blog dan kies je vaak een andere manier dan wanneer het een leuk zakcentje is. Welke manier je ook kiest, zorg ervoor dat het bij jou past.

  • Advertenties op je blog
  • Sponsoring van blogs
  • Affiliatie links gebruiken
  • Eigen producten maken en verkopen
  • Producten inkopen en verkopen in een webshop

Manier 1: Advertenties op je blog

Wanneer je over het internet struint dan kom je nogal vaak advertenties tegen. Direct wanneer je op een website komt popt er een advertentie op. Of er staan banners bovenaan de site. Maar je ziet ook vaak advertenties wanneer je bijvoorbeeld een artikel leest. Deze komen vaak vanuit Google Adwords. Dit soort advertenties doen het vooral goed wanneer je veel bezoekers op je website hebt. Je krijgt namelijk per 1000 viewers betaald en dat bedrag is dan slechts een paar uur. Wil je dus goed geld verdienen hiermee dan heb je veel viewers nodig.

Manier 2: Sponsoring van blogs

Een andere manier van geld verdienen met je blog is door sponsoring, oftewel advertorials. Dit zijn gesponsorde berichten en/of blogs waarin ofwel linkjes staan waar men geld voor betaald. (Dit heeft alles te maken met linkbuilding en hoger in Google terecht komen) Ofwel met een grotere naamsbekendheid creëren. Deze manier van geld verdienen kan soms flink wat geld opleveren. Bedrijven betalen soms wel honderden euro’s voor slechts één artikel.

Manier 3: Affiliatie links gebruiken

In je blogs kun je doorlinken naar bepaalde producten van webshops of andere grote bedrijven. Dit kun je doen zonder een affiliatie link erachter, of met. Wanneer het desbetreffende bedrijf of de webshop/winkel een affiliatie programma heeft betekent dit dat zij een bepaalde commissie betalen aan jou wanneer iemand via jouw website naar hun site gaat en ook daadwerkelijk iets koopt. Deze commissie is doorgaans erg klein, maar het kost je dan ook weinig moeite.

Stel je hebt een blog geschreven over hoe je geld kunt besparen. Je linkt daarbij naar een energiemaatschappij die jou commissie betaalt voor iedereen die via jou bij hen komt en een verzekering afsluit. Deze blog wordt niet alleen nadat je hem hebt geschreven veel gelezen, maar eigenlijk het hele jaar door. En dus zijn er ook het hele jaar door mensen die doorklikken naar de energiemaatschappij en uiteindelijk ook een verzekering afsluiten. Zo heb je telkens weer inkomsten terwijl je maar 1x een blog hebt hoeven schrijven.

Manier 4: Eigen online producten maken en verkopen

Heb je een goedlopende blog dan kan het ook slim zijn om zelf producten te maken die je via de blog verkoopt. Stel je hebt een niche blog met heel veel recepten. Dan zou je een kookboek (in e-book vorm) kunnen maken waarin je al deze recepten verzameld en deze verkopen via je eigen site.

Of wanneer je een bespaarblog hebt kun je bijvoorbeeld een korte training maken waarin je mensen leert hoe ze moeten besparen. Deze kunnen ze dan voor een klein bedrag kopen. Dit kost even wat werk maar loopt daarna vanzelf omdat het een online product is. Je hebt geen inkoopkosten of problemen met verzenden.

Manier 5: Producten inkopen en verkopen in een webshop

Heb je een goedlopende blog dan zou je er ook aan kunnen denken om er daadwerkelijk een webshop aan te koppelen. Zo volg ik een aantal bloggers en vloggers die hun eigen kledinglijn hebben ontworpen en verkopen. Ook slim wanneer je bijvoorbeeld een mamablogger bent om dan juist een kinderkleding webshop te beginnen. Of een webshop met kraamcadeaus. De doelgroep heb je dan al te pakken, zij volgen je al. Dus het verkopen van die spulletjes hoeft dan niet moeilijk te zijn.

Al met al handige manieren om geld te verdienen met je blog. Je kunt kiezen voor 1 manier of juist een aantal manieren combineren met elkaar.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply