Business Lifestyle Mama

Met deze tips kun je ’s avonds eenvoudig ontspannen als werkende moeder

Hoe kan ik ontspannen? Grote kans dat deze vraag wel eens door je hoofd spookt als drukke, ondernemende moeder. Want er is altijd wel iets dat of iemand die je aandacht vraagt – om moe van te worden zo af en toe. Goede ontspanning is daarom van groot belang, om stress te voorkomen! Neem hier echt de tijd voor, met name in de avonden. In deze blog geven we tips: zo pak je het aan.

Steek de kaarsen aan

Het lijkt zo’n kleine actie, maar het kan echt al helpen om meer te ontspannen: steek de kaarsen aan! Zeker tijdens de donkere maanden van het jaar is dit een uitkomst. Maar het is net zo goed gezellig als het langer licht is buiten! Maak hier als het ware een ritueel van: elke avond als je de kaarsen aansteekt, begint jouw moment om tot rust te komen.

Het klinkt misschien wat overdreven, maar juist door hier veel aandacht aan te besteden, word je je bewust van het nemen van die rust. En hoe vaker je het op deze manier hebt aangepakt, hoe belangrijker dit voor je wordt! Het is dus iets om op te bouwen. Het liefst doe je de grote verlichting in huis daarbij ook gewoon uit, om echt in een zen-modus te komen.

Leestip: Waarom regelmatig pauze nemen belangrijk is voor een goede workflow

Geen schermtijd in de avond

Het is enorm verleidelijk om ’s avonds urenlang op je telefoon, tablet of laptop door te brengen – daar weten we alles van. Of wat dacht je van de televisie? Dat ding staat maar aan, en de avond is zo weer voorbij gevlogen – zonder dat je er nu écht van hebt genoten. En dat is maar wat zonde, zeker als je het ’s avonds ontspannen bewuster wilt ervaren.

Daarom is het zaak om ’s avonds geen schermtijd meer te hebben. Probeer dit in ieder geval een aantal dagen in de week te doen! In het begin is het misschien lastig en moet je er echt aan wennen, omdat we het tegenwoordig zo gewend zijn om zo’n apparaat in onze handen te hebben. Maar langzaam maar zeker komt het gevoel van rust – en dat is héérlijk. Lees een boek, ga lekker wandelen of pak een hobby als knutselen op. Om maar wat voorbeelden te noemen.

Tips om echt tot rust te komen in huis

Zet een ontspannen muziekje aan

Wat ook zeker helpt bij meer ontspannen? Muziek! Muziek kan namelijk echt zorgen dat je in een bepaalde gemoedstoestand terecht komt. Daarom mag een goede playlist niet ontbreken bij het nemen van tijd voor jezelf als moeder. Zet er muziek in die je leuk vindt om naar te luisteren.

Maar houd er daarbij dus rekening mee dat het om rustige muziek gaat! Want alleen zo kom je toch echt tot rust. Ideaal bij het lezen van een boek ook bijvoorbeeld. Dat wordt lekker ontspannen in huis, om vervolgens heerlijk te kunnen slapen! En die nieuwe dag? Die kun jij weer helemaal aan!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply