Mama

Mijn December Goals

Nu Sinterklaas weer in het land is, en het buiten steeds kouder word, vond ik het tijd om een December goals artikel te gaan schrijven. December is de laatste maand van het jaar, en is meteen ook een drukke maand voor de meeste mensen. Vooral voor ondernemers is het een drukke maand, het is de maand van afronding en van het sluiten van de administratie over het jaar 2018. Maar er is meer waarom ik zo druk ben de komende maand.

Verjaardagen & feestdagen

Vanaf dat de sinterklaas in ons land is blijven we voorlopig in de drukte zitten. 27 November is Zoë jarig, 2 dagen later vieren we sinterklaas bij mijn schoonouders. 2 December vieren we sinterklaas bij mijn ouders, en 5 December vieren we sinterklaas thuis. Tussendoor heeft Lizzie nog wat sinterklaas activiteiten vanuit de peuterspeelzaal. Buiten deze activiteiten om probeer ik zo min mogelijk in te plannen, omdat het anders echt teveel word voor de meisjes. Helaas is Zoë opnieuw ziek, er heeft maar 1 week tussen gezeten helaas, ik geef Sint Maarten de schuld aangezien het toen echt super slecht weer was.

Als Sinterklaas weer weg gaat, begint alle kerstdrukte. Kerst vieren we niet uitbundig qua cadeau’s, maar wel gezellig met familie. De meisjes krijgen wel wat cadeaus nog van opa en oma op 1e kerstdag, 2e kerstdag gaan we met de hele familie naar de Efteling.

Ondernemen

De laatste maand van het jaar staat in het teken van het afronden van diverse zaken binnen mijn onderneming. Zo wil ik alle lopende zaken afronden, wil ik de boekhouding in orde hebben en een planning maken voor het nieuwe jaar. Vanaf Januari wil ik nog maar 3 dagen per week werken, en de overige 2 dagen besteden aan mijn gezin en het huishouden. Ik maak daarom een duidelijk planning voor welke zaken ik aan kan nemen iedere maand, zodat ik niet teveel werk aanneem.

Plannen voor het nieuwe jaar

Tevens lanceer ik op 1 januari mijn nieuwe website, de afgelopen jaren heb ik veel activiteiten gehad binnen mijn onderneming. Vanaf 1 januari focus ik mij alleen nog maar op 1 activiteit binnen 2 verschillende doelgroepen.

Ook wil ik 2 van de 3 dagen die ik werk echt op kantoor gaan werken, vanwege de drukte en griepjes van de meisjes is daar niet veel van gekomen de laatste tijd. Ik heb echt een prachtig kantoor op een top locatie in Volendam, dus daar wil ik echt wel gebruik van blijven maken.

Mijn kantoor is op dit moment nog niet helemaal naar mijn zin, ik hou van warme kleuren, maar door tijdgebrek heb ik alleen wat meubels neer gezet en verder niets, ik wil mijn kantoor dus nog een make-over gaan geven. Ik zit nog te twijfelen om een knalroze muur te maken, maar wil ook graag een cosy kantoor, net zoals je vaak op Pinterest ziet :).

In het nieuwe jaar wordt onze Lizzie 4, 27 Januari om precies te zijn. 4 Februari mag zij ook meteen naar de basisschool. We hebben vorige week een rondleiding gehad, en het beviel haar enorm goed, ze wilde eigenlijk meteen al naar de “grote school”.

Dit artikel gaat inmiddels meer over de plannen die ik heb voor volgend jaar, omdat de maand December voor ons gewoon enorm druk is (voor wie niet), en ik daarom niet veel te vertellen heb over de maand December. Wel blijf ik gewoon lekker bloggen, omdat ik dat leuk vind en daarmee andere moeders hoop te inspireren.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply