Business Mama

Op vakantie als ondernemer, is het mogelijk?

De vakantieperiode zit er weer aan te komen en je ziet links en rechts dat een hoop mensen hun vakantie al geboekt hebben. Als ondernemer, maar ook als moeder, wil je eigenlijk ook op vakantie maar kun je wel echt vakantie nemen wanneer je ondernemer bent? Ik ben van mening dat dit zeker moet kunnen mits je jezelf ook aan een aantal regels houd. En je bepaalde dingen goed regelt tijdens je vakantie.

Waarom op vakantie?

Doordat je vaak lange dagen maakt als ondernemer en daarbij vrijwel continu ‘aan’ staat is het goed om toch even weg te gaan. Even weg uit de dagelijkse sleur en lekker een huisje huren vlakbij het strand. Heerlijk. Ook voor je gezin is het fijn om even weg te zijn en echt tijd met elkaar te hebben. Plus op die manier kun je zelf ook weer helemaal opladen om daarna weer fris en fruitig aan de slag te gaan.

Wat zijn de do’s en don’ts om op vakantie te gaan?

Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die je moet regelen of die moeten gebeuren voor je op vakantie kunt. Daarnaast zijn er ook een aantal ‘regels’ die je voor jezelf op kunt stellen wanneer je op vakantie bent. Daarom deze do’s en don’ts.

Do’s

Een van de belangrijkste dingen die je zeker wilt regelen is dat bepaalde zaken tijdens je vakantie toch doorgaan. Zonder dat je daar zelf iets aan hoeft te doen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat een Virtual Assistant of Personal Assistant jouw mail bijhoud. Daarnaast is het ook handig om dingen zoals nieuwsbrieven en bepaald social media posts vooruit te plannen. Zodat dit soort zaken in je vakantie niet stil komen te liggen.

Ten eerste omdat zo de content stroom door blijft lopen en mensen je niet hoeven ’te missen’. Maar ook omdat kwaadwillende zo niet zien dat je weg bent. Laat overigens je klanten wel weten dat je op vakantie gaat, het liefst al ruim van te voren. Dan kunnen zij er rekening mee houden en zorgt dit niet voor irritaties.

Don’ts

Wanneer je op vakantie bent, dan ben je ook echt vrij. Tenminste dat is de bedoeling van zo’n vakantie. Neem jezelf dan ook voor om echt niet te werken. Als het goed is heb je van te voren allerlei dingen afgerond en zoals je bij de do’s kon lezen is het inhuren van iemand die tijdelijk een aantal doorlopende zaken overneemt een goed idee. Op die manier hoef je ook op vakantie niet meer je mail te checken of bepaalde facturen te betalen. Dat wordt allemaal voor je gedaan.

Echter kets inspiratie ook niet af. Je zult zien dat je tijdens je vakantie briljante ideeen krijgt. Zonde om daar niets mee te doen. Neem daarom in plaats van je laptop gewoon een schriftje of notitieboekje mee. Daar kun je dan heerlijk alles in opschrijven. Werk echter niet alles direct uit maar schrijf het globale idee op. Uitwerken is voor na de vakantie.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply