Interior

Van vieze luiers tot stinkende huisdieren: hoe blijf je vieze geuren in huis de baas?

Van vieze luiers tot stinkende huisdieren: hoe blijf je vieze geuren in huis de baas?

Er is haast niets vervelender dan stank in huis. Je kunt er helemaal naar van worden! Hoewel het soms moeilijk lijkt om van de vieze geur af te komen, is er gelukkig veel wat je kunt uitproberen. Dit zijn onze tips!

Vieze geuren in huis: ventilatie is belangrijk

Slechte ventilatie is een grote veroorzaker van een vieze geur in huis. De lucht blijft zo namelijk ‘stilstaan’, waardoor er sneller vieze geurtjes ontstaan. Zet daarom elke dag de ramen open, minstens een kwartier lang. Ook in de winter! Het is het best om de ramen tegen elkaar open te zetten, zodat het goed kan doorwaaien. Verder kan een ventilatiesysteem ook helpen – maar simpelweg de ramen regelmatig openen, doet al wonderen.

Vieze geur weg krijgen: huis schoon houden

Een andere reden voor een vreemde geur in huis? Het is er niet goed schoon. Zeker als je met kinderen en huisdieren woont, is het schoonmaken belangrijk. Van vieze hondenpoten tot natgeregende jassen – het kan allemaal geuren meebrengen in huis. Houd de boel netjes en schoon, in elke ruimte van je huis. Zowel de gang als de badkamer, zowel de woonkamer als de slaapkamers!

Nare geurtjes uit huis: goede vuilnisbak

Heb je last van een vieze lucht in huis bij de keuken? Grote kans dat het van etensresten komt. Je kunt nog zo’n lekker ontbijtje hebben gemaakt, maar als het vervolgens onfris ruikt in de omgeving, wordt niemand daar blij van. Haal een goede vuilnisbak in huis, die niet lekt en die je goed kunt afsluiten. Een goede vuilniszak kan tevens helpen. En maak de vuilnisbak ook regelmatig schoon, zowel aan de binnen- als de buitenkant.

Slechte geur in huis: vuilnis naar buiten toe

Laat vuilnis niet te lang in de vuilnisbak binnenshuis zitten – zeker niet in de zomer. Je kunt het maar beter snel buiten zetten, in de grotere container in de tuin of naar de plek waar je afval kunt lozen in de stad. Doe dit ook zeker bij bijvoorbeeld de vuilnisbak waar je de luiers van je kind in gooit. Het is niet fris om het lang te bewaren!

Nare geurtjes in huis door huisdieren: houd ze schoon

Hoe krijg je de vieze geur uit huis die er door huisdieren is gekomen? Zeker als je een hond hebt, kan je huis ernaar gaan ruiken. Regelmatig even een douchebeurt voor je hond is de ideale oplossing! En neem bijvoorbeeld ook de poten van je hond af, als jullie een wandeling hebben gemaakt tijdens een regenachtige dag. Heb je knaagdieren? Zorg dan dat je het hok goed schoonhoudt. Datzelfde geldt voor de kattenbak als je een kat hebt.

Vieze geur in huis neutraliseren: lekkere geuren in huis halen

Het zijn dus met name praktische dingen die je kunt doen om de geur in huis fris te houden. Maar ook kan vieze luchtjes neutraliseren helpen! Zorg dat je hiertegenover frisse lucht in huis verspreidt. Buitenlucht helpt hierbij, door de ramen open te zetten. Of zorg voor geurkaarsen, luchtverfrissers en geurstokjes in huis, op verschillende plekken. Dat ruikt heerlijk!

You Might Also Like