Mama

Zwanger? Zo betrek je je partner beter bij de zwangerschap!

Als mama-to-be heb je veel aan je hoofd. Vaak hebben vrouwen daarbij de neiging om alles voor zichzelf te gaan doen. Maar vergeet niet om je partner te betrekken bij de zwangerschap. Dat is belangrijk voor jullie relatie én voor het kindje. Hoe je dat kunt doen? We delen onze tips.

Samen de babykamer inrichten

Het is een van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap: de babykamer inrichten. Nu heb je daar als moeder misschien al verschillende ideeën over. Maar laat je partner er ook iets over zeggen! Zo maken jullie er samen een mooi kamertje van, waar jullie allebei trots op zijn.

Zwanger? Zo betrek je je partner beter bij de zwangerschap!

De babyspullen kopen

De babyspullen kopen: net zo leuk als het inrichten van de babykamer. En daarom net zo belangrijk om samen te doen! De vader betrekken bij de zwangerschap (of natuurlijk de moeder!) komt ook hierop neer. En dat is ook nog eens handig: zo zien jullie minder snel benodigdheden over het hoofd. Er wordt immers nog beter over nagedacht wanneer jullie het er samen over hebben!

Leestip: Thuiswerken mét kinderen? Met deze tips pak je het goed aan!

Praten over verwachtingen

Je hebt verschillende verwachtingen tijdens je zwangerschap, voor de periode die zal volgen. Probeer je partner te betrekken bij de zwangerschap door dit uit te spreken. Hoe zien jullie de eerste weken en maanden voor jullie? Wie pakt welke taak op? Is daar een logische onderverdeling in te maken? Door dit alvast te regelen, scheelt dat in een latere periode stress!

De babynaam uitkiezen

Als eenmaal bekend is of het een jongetje of een meisje wordt, is het natuurlijk tijd om over de gewenste naam na te denken! Of zelfs daarvoor is dat al een optie: bedenk zowel een leuke jongens- als een meisjesnaam. En het is alleen maar leuker om dat samen te doen. Jullie hebben er immers allebei ideeën over!

Je partner betrekken bij de zwangerschap: zo pak je het aan en dit zijn de voordelen

Aandacht voor de buik

Als zwangere moeder voel jij alle schopjes en bewegingen in de buik. Het is leuk om je partner hierbij te betrekken. Zorg bijvoorbeeld dat er elke avond een momentje is voor de buik. Je partner kan ernaar luisteren. Of wacht samen tot er een schopje is: een bijzonder moment om te delen met elkaar!

Leestip: Dit zijn de mooiste handgemaakte cadeautjes voor baby’s

Praten over de bevalling

Niet alleen voor jou als mama, maar ook voor je partner is de bevalling een spannend onderwerp. Maar dat is juist de reden dat het belangrijk is om hierover te praten en dit zo goed mogelijk voor te bereiden. Je hebt zelf ook voordeel aan je partner betrekken bij de bevalling – zo weet je partner namelijk beter wat er gedaan kan worden om te helpen op het moment suprême.

You Might Also Like