Interior Lifestyle

4x Tips en tricks voor de samenstelling van een capsule wardrobe

4x Tips en tricks voor de samenstelling van een capsule wardrobe

De kans is groot dat je al eens van de term hebt gehoord: een capsule wardrobe. Steeds meer mensen kiezen voor een indeling van de garderobe op deze manier, waarbij je bewuste en doordachte keuzes maakt rondom de kleding die je draagt. Hoe kun je zelf een capsule wardrobe samenstellen? Lees onze tips en tricks.

Wat is een capsule wardrobe?

Je vraagt je misschien af: wat is een capsule wardrobe? Dit willen we allereerst graag toelichten. Kort gezegd gaat het om een minimalistische garderobe, met daarin alleen de stukken die je écht graag draagt. Het concept bestaat al heel lang, maar is de laatste tijd weer populair geworden. Dit hangt samen met de opkomst van het minimalisme. We hebben veel te veel spullen, en zijn eigenlijk nooit tevreden. Met een capsule wardrobe ga je terug naar de basis, om weer gelukkiger te zijn met wat je wél hebt.

Als je echt streng wilt zijn, houd je het officiële aantal kledingstukken aan dat je mag kiezen volgens de capsule wardrobe regels: 37 items. Sportkleding, ondergoed en pyjama’s tellen niet mee. Het is het idee dat je hiermee zo’n 80 outfits kunt samenstellen.

Capsule wardrobe per seizoen: capsule wardrobe winter & capsule wardrobe zomer

Nog een regel van de capsule wardrobe: je richt ‘m in per seizoen. Er is dus een capsule wardrobe winter en een capsule wardrobe zomer. Sommige favoriete items laat je het hele jaar in de kast hangen. Maar dikke coltruien heb je ’s zomers niet nodig, en ’s winters hoef je niet te denken aan luchtige tanktops. Berg deze items tijdelijk op een andere plek op, op zolder bijvoorbeeld. Zo kun je je ieder seizoen weer specifiek richten op de items die je graag draagt bij bepaalde weertypes. Ook zorgt het voor wat afwisseling in je kast: elk half jaar geniet je weer van de aanpassing!

4x Tips en tricks voor de samenstelling van een capsule wardrobe

Tijdloze kledingstukken in een capsule wardrobe

Hoe kun je zoveel mogelijk outfits samenstellen met een capsule wardrobe, voor verschillende aangelegenheden? Kies voor tijdloze kledingstukken. Je kunt natuurlijk een paar opvallende items kiezen, maar verder is het slim om het basic te houden. Van een goede jeans tot een little black dress, van een sierlijk wit T-shirt tot een basic cardigan: deze items kun je uitstekend combineren én bij vrijwel elke aangelegenheid dragen.

Capsule wardrobe tips: alle benodigdheden aanwezig

Zorg dat je alle benodigdheden toevoegt aan je capsule wardrobe. Een capsule wardrobe voorbeeld kan je hierbij helpen, waarop alle benodigde kledingstukken staan vermeld. Denk zowel aan genoeg bovenstukken als onderstukken. De ene dag draag je misschien graag een broek, en dan weer een rok of jurk. Het ene moment trek je het liefst een sexy outfit aan, het andere moment wil je je verhullen in een oversized chillpak. Je kunt het allemaal toevoegen aan jouw ideale capsule wardrobe!

Verder lezen: Hoe verberg je je lingerie onder je kleding? 4 tips

You Might Also Like