Mama

Must-haves voor een baby: déze producten heb je echt nodig in huis voor je kindje!

Must-haves voor een baby: déze producten heb je echt nodig in huis voor je kindje!

Als je in verwachting bent, kun je alvast verschillende baby producten in huis halen. Je hebt immers verschillende spulletjes nodig, als je kindje er eenmaal is! Het is slim om een lijstje te maken van alle benodigdheden voor je baby die je in huis wilt halen. Lees verder voor onze tips!

Must-have voor baby: luiers

Het belangrijkste baby artikel? Dat is misschien wel de luier! Je hebt dagelijks weer meerdere luiers nodig: de voorraad raakt sneller op dan je verwacht. Sla daarom alvast een flinke verzameling in. Wellicht kun je zelfs geld besparen met een luier aanbieding – handig om dit tijdig in de gaten te houden.

Commode en benodigdheden bij de commode

Een commode is onmisbaar in huis! Hier kun je je kindje op verschonen en aankleden. Ook heb je wat opbergruimte in de commode, voor de kleding bijvoorbeeld. Om geld te besparen, kun je een tweedehands commode kopen. Wat je nog meer nodig hebt bij de commode? Luiers dus, zoals we hierboven noemden. Een aankleedkussen en een afsluitbare prullenbak zijn tevens handig.

Checklist baby: het bedje

Wat is nodig in de eerste weken voor de baby? Je wilt hem of haar in het bedje kunnen leggen. Zorg voor een wiegje of ledikant, met daarbij een matras, en een nachtlampje. Een mobiel boven het bed is tevens leuk! En haal een babyfoon, zodat je je kindje altijd kunt horen.

Baby producten: kleertjes

Tijdens je zwangerschap is het heerlijk om alvast op zoek te gaan naar kleertjes voor de kleine. Aan welke kledingstukken voor de baby kun je denken? Rompertjes, bovenkleding, broekjes of rokjes, sokjes, slofjes, mutsjes en een jasje heb je in ieder geval nodig. Haal het liefst meerdere kledingstukken: er zit vaak iets in de was!

Must-haves voor een baby: déze producten heb je echt nodig in huis voor je kindje!

Newborn must-haves: linnengoed

Niet alleen de kledingstukken tellen mee, maar ook het verdere linnengoed. Zo moet je het babybedje op kunnen maken, met molton, hoeslakens, een slaapzak en een dekentje. Koop een hoes voor het aankleedkussen. Verder kun je bij de baby uitzetlijst denken aan een badcape, handdoeken, spuugdoekjes, slabbetjes en washandjes.

Benodigdheden voor het voeden van de baby

Heb je alles al in huis voor het voeden van de baby? Denk aan voedingsbh’s,  zoogcompressen, bewaarzakjes voor moedermelk, een kolfapparaat, tepelzalf, flesjes en een voedingskussen. Verder kun je kiezen voor flesvoeding.

Baby verzorgingsproducten

Er zijn ook verschillende baby verzorgingsproducten om aan te denken. Zo gaat je kindje in het badje: zorg voor badolie. Daarna wil je je kindje ook kunnen insmeren met olie. Wat kopen voor je baby? Denk verder aan luierzalf en billendoekjes. Een nagelvijltje, thermometer, haarborsteltje en speentjes heb je ook nodig. Tot slot is een klein kruikje een belangrijke baby must-have.

Speelgoed en speelplek voor een baby

Kleine kindjes spelen graag! Het is daarom leuk om meteen wat speelgoed voor baby’s in huis te halen. Zorg voor een speelkleed, als zachte ondergrond. Je kindje kan ook in de box spelen, op een boxkleed. Welk speelgoed je kiest? Zachte knuffels, rammelaars en knisperboekjes zijn geliefde opties.

You Might Also Like