Business Lifestyle Mama

Waarom parttime werken gunstig kan zijn als moeder

Work, work, work: het lijkt soms wel alles te zijn waar het om draait in het moderne leven. En zodra je moeder bent geworden, lijkt het de normaalste zaak van de wereld om snel weer volop aan het werk te gaan. Maar wat als dat helemaal niet goed voelt? Vertrouw dan op jouw intuïtie! Er zijn verschillende voordelen aan parttime werken als moeder – en dat is waar we het in deze blog over gaan hebben.

Een duidelijke verdeling binnen het gezin

Het voelt misschien als een wat ouderwets idee, parttime werken als moeder. Maar daar hoeft in principe niets mis mee te zijn, als het werkt voor jouw gezin en jij je er prettig bij voelt. Het zorgt namelijk juist voor een duidelijke verdeling binnen het gezin. Zo weet iedereen in het gezin waar hij of zij aan toe is, en is de rollenverdeling helder – dat voorkomt ook meteen meningsverschillen.

Ook voor de kinderen is het fijn dat er een heldere verdeling is. Zo weten ook zij waar ze aan toe zijn! Regelmaat is namelijk belangrijk voor de kids. En als je als mama vaak thuis bent voor ze, genieten ze daar zeker van.

Waarom parttime werken gunstig kan zijn als moeder

Meer tijd voor de kinderen

We benadrukken het nog maar eens extra: voor zowel jou als voor de kinderen is het hartstikke fijn dat je meer tijd voor ze hebt. Dat is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de parttime werken voordelen.

Het voelt toch immers ook niet goed om ze steeds maar weer naar de opvang te brengen, omdat jij en je eventuele partner alleen maar aan het werk zijn? Dus als de mogelijkheid er is, is kiezen voor je kinderen een prachtig idee.

Een spontanere instelling

Als je hele week al vol zit met werk én het zorgen voor de kids, blijft er weinig ruimte meer over voor spontane plannen. En dat is heel jammer – die maken het leven namelijk juist zo leuk! Als je bewust kiest voor deeltijd werken, is die indeling wel anders. Dat zorgt voor een gevoel van vrijheid.

Wat je in die vrije tijd gaat doen? Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Of je nu iets leuks gaat doen met of zonder de kinderen, bijvoorbeeld. Rommel lekker in huis, maak een lange wandeling of ga de stad in. Jij zit in ieder geval niet continu met je hoofd in het werk. En die keuze maakt gelukkig.

Leestip: Met deze tips kun je ’s avonds eenvoudig ontspannen als werkende moeder

Zo houd je je leven spontaan als werkende moeder

Meer plezier in je werk

Het kan heel wat van je vragen: je kind en werk combineren. Dat is namelijk niet zomaar wat. De zorg voor je kind kun je niet ‘verminderen’, maar je werkuren daarentegen wel. Als dat ruimte biedt in je hoofd, is het zeker iets om te overwegen.

En daar krijg je ook nog eens voor terug dat je meer plezier in je werk krijgt! Die paar dagen in de week dat je erheen gaat, is het waarschijnlijk écht leuk. Je werk is zo namelijk veel minder een ‘moetje’, maar juist even een fijne afwisseling met het moederschap. En ook dat is wat waard: als jij blij naar je werk gaat, heeft je werkgever daar alleen maar profijt van.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply