Business

Het perfecte visitekaartje maken: 4 tips

In de afgelopen weken hebben al een aantal mensen naar jouw visitekaartje gevraagd. Of je ontdekte tijdens een netwerkevent dat het toch wel handig is zo’n kaartje met al je gegevens. Hoef je niet telkens pen en papier erbij te pakken. Tijd dus om een visitekaartje te maken. Maar hoe maak je nu het perfecte visitekaartje? Hoe val je op tussen alle andere ondernemers. Ik geef je vier tips.

Wat hoort er standaard op een visitekaartje?

Het allerbelangrijkste op een visitekaartje zijn je contact gegevens. Zorg dat je bedrijfsnaam erop staat, je eigen naam is ook belangrijk en op welke manier men contact met je op kan nemen. Ben je ook actief op social media dan kun je deze er ook op vermelden. Maar vermeldt wel echt alleen de accounts waar je echt actief op bent. Niemand heeft iets aan een twitteraccount waar je twee jaar geleden voor het laatst actief was.

Zorg dat je opvalt

Er zijn genoeg mensen die niets meer doen met visitekaartjes omdat deze vaak op een stapel met allerlei andere eenzelfde kaartjes belanden. Daarom is het van belang dat je opvalt met je visitekaartje. Dit kan bijvoorbeeld al door een foto van jezelf erop te zetten. Maar er zijn nog andere manieren…

Tip 1. Laat jezelf zien

Naast je logo is het ook goed om een foto van jezelf op je visitekaartje te zetten. Zelf ben ik helemaal niet goed in namen maar wel in gezichten. Daarnaast doet nog lang niet iedereen dat. Van de twintig kaartjes die ik heb zit er misschien eentje met foto tussen. Daar val je dus al mee op!

Je kunt er ook nog je Unique Selling Points op vermelden of je bedrijfsslogan.

Tip 2. Kies voor kwaliteit

Ga je visitekaartjes laten maken zorg er dan voor dat je voor uitstekende kwaliteit kiest. Zorg ervoor dat de papierdikte dusdanig is dat je niet snel ezelsoren krijgt of scheuren. Dat de lettertype prettig leesbaar is en ook de pixelkwaliteit van je logo en foto perfect zijn.

Tip 3. Andere vorm

De meeste visitekaartjes zijn 8,5 x 5,5 cm groot. Of klein, het is maar net hoe je er naar kijkt. Rechthoekig met aan beide kanten iets erop bedrukt. Heel standaard en totaal niet opvallend. Kies daarom eens voor een een andere vorm of formaat. Natuurlijk moet je visitekaartje niet opeens in A4 formaat zijn want dan is het meer een flyer of folder. Maar je hoef je ook niet te houden aan die standaard maat.

Doe eens gek en kies als bakker een kaartje in de vorm van een brood. Of als fotograaf in de vorm van een camera. Dan is ook in een oogopslag te zien wat je voor dienst of product verkoopt.

Tip 4. Maak het bijzonder

Een andere vorm kan al erg bijzonder zijn. Maar het is nog gaver wanneer jouw contactgegevens bijvoorbeeld op een pen staan. Dan is de pen jouw visitekaartje. En hoevaak gebruik je een pen? Heel vaak! Of wat ook heel tof is, groeipapier gebruiken. Dat is papier met zaadjes erin die men kan planten. Vooruit, het kaartje zelf kunnen ze naderhand niet meer lezen. Maar je zult ook niet snel vergeten worden!

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply