Business Lifestyle

9 tips om je geïnspireerd te voelen als ondernemer

Inspiratie is belangrijk voor iedere ondernemer. Waar haal je anders je goede ideeën vandaan? En hoewel het voor iedereen net even anders is, hebben we toch een lijst met tips voor je samengesteld. Hoe kun je geïnspireerd raken als ondernemer? Zó doe je dat!

Blogs lezen om je geïnspireerd te voelen

Tegenwoordig is de eenvoudigste manier om geïnspireerd te raken door rond te speuren op het internet. Lees bijvoorbeeld blogs van inspirerende ondernemers. Over werkelijk alle onderwerpen zijn blogs te vinden – dus ook over jouw branche. En als dat niet lukt met een Nederlandstalige blog, is er vast een Engelstalige variant te vinden.

9 tips om je geïnspireerd te voelen als ondernemer

Volg inspirerende socialemediakanalen

Doe je het liefst inspiratie op als je lekker op de bank ligt met je telefoon in de hand? Inspiratie opdoen via socialemediakanalen is dan ideaal! Volg inspirerende Instagramaccounts bijvoorbeeld. Ook hier geldt weer: die zijn er te vinden over echt álle onderwerpen. Hashtags zoeken maar!

Volg inspirerende YouTubers

Geïnspireerd raken: relevante video’s kunnen hier ook voor zorgen. Ga eens op zoek op YouTube naar relevante content voor jouw branche. Zo kun je als videograaf of fotograaf duizenden video’s bekijken met tips om je werk te verbeteren – om maar een voorbeeld te noemen. Leer van de experts!

Ook lezen! 11 tips: dít kun je doen tijdens je lunchpauze

(Vak)tijdschriften lezen om geïnspireerd te raken

Door een magazine bladeren is natuurlijk ook een manier van inspiratie opdoen. Ideaal als je liever ‘offline’ geïnspireerd wilt raken. Of je nu een algemeen tijdschrift leest of juist een speciaal vaktijdschrift uitkiest – er zijn meerdere manieren om je geïnspireerd te voelen. Het is maar net wat voor jou het best werkt!

Boeken met inspirerende informatie

Naast magazines, kun je natuurlijk ook lekker in een boek duiken voor inspiratie. Als je het echt goed wilt aanpakken, ga je ook meteen aan de slag met plakkertjes en markeerstiften – alsof je weer even teruggaat naar de collegebanken. Zo kun je relevante informatie later nog eens eenvoudig terugvinden!

Hoe kun je je geïnspireerd voelen als ondernemer? Handige tips!

Luister podcasts met inspirerende ondernemers

Podcasts zijn enorm gegroeid in populariteit. En dat betekent dat er vandaag de dag ook over alle onderwerpen die je maar kunt bedenken podcasts te vinden zijn – zeker in het Engels. En wat hier zo ideaal aan is? Je kunt podcasts luisteren op veel momenten: tijdens het schoonmaken, als je in de auto of trein zit, bij het koken. Om maar wat te noemen! Maak hier goed gebruik van.

In gesprek met inspirerende ondernemers

Hoewel je informatie kunt consumeren om geïnspireerd te raken, kun je natuurlijk ook actief in gesprek gaan met inspirerende ondernemers! Zo is het via sociale media vaak heel laagdrempelig om een vraag te stellen aan een ondernemer die je interessant vindt. Via een privébericht op Instagram bijvoorbeeld. Of via de mail. Maar ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd om elkaar te ontmoeten als ondernemer. Zeker een tip om eens naartoe te gaan – ook als je het spannend vindt.

Leestip! 5x handige tips om succesvol te netwerken

In gesprek in je naaste omgeving

Lukt het even niet om met andere inspirerende ondernemers in gesprek te gaan? No worries – soms kun je je ook al geïnspireerd voelen na een goed gesprek in je naaste omgeving. Met je partner, familie of vrienden bijvoorbeeld. Hoewel ze er misschien niet altijd op zitten te wachten om zakelijke gesprekken te voeren, is het bijvoorbeeld wel inspirerend om een pitch te doen voor een van je kennissen. Vraag of hier de tijd voor is en ga ermee aan de slag!

Ga de natuur in

We sluiten af met een clichétip om geïnspireerd te raken: ga de natuur in! Het kan soms echt helpen om een lekkere wandeling te maken – zeker als je een beetje een werkdip hebt. Investeren in jezelf is ook de tijd nemen om inspiratie op te doen. En dat zit ‘m soms in de kleinste dingen: de natuur zet aan tot nadenken. Wie weet heb je tijdens zo’n ontspannen wandeling zomaar ineens een geweldig nieuw idee bedacht. Probeer het eens!

Meer lezen! Boek een workaway: waar ga jij het liefst naartoe?

You Might Also Like