Interior

5 handige tips voor een kids-proof interieur

5 handige tips voor een kids-proof interieur

Iedere (werkende) moeder kent het wel: rondrennende kinderen door de woonkamer. Je hart gaat harder kloppen het moment dat je bijna iets fout ziet gaan. Deze stressmomenten wil natuurlijk niemand. Maar in deze periode is iedereen thuis aan het werk en zijn de kinderen ook thuis. Je kunt niet altijd een oogje in het zeil houden. Wel zo fijn als je dan een woonkamer hebt die kids-proof is. Zo kun jij op met een gerust hart even een belletje plegen. Lees onze tips! 

1. Bevestig losse kasten en wandmeubelen aan de muur

Kasten en wandmeubelen staan vol met (zware) boeken en andere voorwerpen. Het is dan ook van belang om deze goed vast te maken aan de muur. Kinderen klauteren en klimmen overal in. Natuurlijk wil je dit liever niet, maar mocht het een keer gebeuren als je even niet oplet, dan is er in elk geval niks ergs aan de hand! 

2. Berg losse kabels en andere elektronische producten op

Losse kabels en elektrische apparaten zijn een kriem voor rondrennende kinderen. Probeer deze dan ook zo slim mogelijk op te bergen zodat er niet ineens stekkers uit de muur worden getrokken, of over kabels heen wordt gevallen. Overigens is het ook fijn voor jezelf als je daar niet over struikelt. Tip: heb je wel eens van een DVB-T2 ontvanger gehoord? Daarmee kun je draadloos tv kijken. Weer een kabel minder en een opgeruimd huis! Of draadloze geluidsboxjes waarbij je ze alleen aan een kabel hoeft te leggen als de batterij leeg is. Het fijne is ook dat je dan de box op een hoge plek kunt zetten waar kinderen niet bij kunnen.  

3. Verstop gevaarlijke producten 

Berg producten op die eventueel gevaarlijk kunnen zijn voor je kind. Denk hierbij aan giftige producten zoals medicijnen, wasmiddel en cosmetica. Maar vergeet vooral ook niet producten zoals alcohol en tabak. Wees je ervan bewust dat planten eventueel giftig kunnen zijn. Let dus op welke planten je in huis haalt als je kleine kinderen hebt (of huisdieren). 

Verstop gevaarlijke producten

4. Dek stopcontacten af 

Het is van belang om alle stopcontacten (waar je kind bij kan) te beveiligen met plugjes of afdekplaatjes. Kijk hier vooral naar stopcontacten die lager liggen van 1,5 meter vanaf de grond. Zo hoef je tijdens een meeting niet ineens uit je stoel te schieten als je kind in de buurt komt van een stopcontact. 

5. Scherpe hoekjes en randen afplakken

Plak scherpe hoeken en randen af met beschermhoekjes. Vaak is het evenwicht van jonge kinderen nog niet zo goed ontwikkeld en je wilt natuurlijk voorkomen dat ze met hun hoofd op de scherpe hoek van de tafel terechtkomen. 

Wil je weten wat je nog meer voor of ook met je kinderen kunt doen? Lees onze tips over leuke dingen die binnenshuis kunt doen of hoe maak je iets moois van een kleine kinderkamer. 

You Might Also Like